Nickerie, dinsdag 11 januari 2005

NVB-topper Robinhood-PSV eindigt onbeslist

NIEUW-NICKERIE — De topper tussen Robinhood en de Politie Sportvereniging in de eersteklasse van de Nickerie Voetbalbond (NVB) is zondag 1-1 geëindigd. De wedstrijd was gelijkopgaand, waarbij beide clubs evenveel kansen kregen.

Robinhood nam de leiding in de 39ste minuut door een doelpunt van Roger Leysner. Hij verzilverde een strafschop, die was toegekend nadat teamgenoot Remy Mahabier in het strafschopgebied ten val was gebracht door PSV-doelman Hugo Ngawikromo. Ook het doelpunt van PSV werd uit een penalty gescoord. Arbiter Pirtipal wees kort voor het einde van de eerste helft onverbiddelijk naar de witte stip nadat PSV’er Robby Fraser werd neergelegd in het strafschopgebied. Anthony Benschop maakte geen fout en bracht de stand in evenwicht, 1-1. De tegengoal van PSV was voor Robinhood-trainer Guillano Snip dubieus omdat Fraser zich volgens hem op kundige wijze heeft laten vallen in het strafschopgebied en de arbiter daarin getrapt is.

Arbiter Pirtipal was speciaal door de NVB ‘ingehuurd’ om de classico te leiden. Ondanks de ‘misser’ zegt Snip dat hij een heel goede wedstrijd heeft gefloten, maar haast hij zich te zeggen: "de arbiters van Nickerie zouden dat ook kunnen doen, omdat er enkele goeie arbiters zijn in Nickerie."

PSV speelde een betere tweede helft, maar kon ondanks goede kansen niet tot scoren komen. In de laatste minuut verdween een kopstoot van Ronny Karso over het doel van Robinhood. PSV-trainer Benny Patterson en Snip blikken terug op een heel goede wedstrijd. Patterson erkent dat zijn vereniging in de eerste helft niet zo best heeft gepresteerd, maar dat de tweede helft veel beter was. Hij zegt dat het streven van PSV is om dit jaar via het inter-districtentoernooi in de topsectie van de Surinaamse Voetbalbond te belanden.

Snip noemde PSV en Robinhood de clubs die tot nu toe het beste voetbal hebben laten zien. Hij zegt dat hij na de rust te kampen had met enkele blessures, maar dat het zijn jongens toch gelukt is gelijk te spelen tegen PSV, die enkele goede individuele spelers herbergt.

PSV en Robinhood delen de eerste plaats met zeventien punten uit zeven wedstrijden. Zeedijk volgt met zestien, Zwaluw heeft er veertien, Garuda elf en De Ster en Jai Hind elk tien.

Andere uitslagen: Zeedijk- Santos 3-2 (1-1). Goals: Raymond Ronosetoko (tweemaal) en Alwien Kiman (Zeedijk), Bryan Thomas en Renaldo Lawrence (Santos); Remo - Tornado 1-0. Goal: Delano Kajuffa; Eekta - Naya Djotie 2-1 (0-1). Goals: Amresh Khanhai en Refano Missier (Eekta), Roependra Jiawan (Naya Djotie).

Schema vanavond: SDO - Spoednick (tweedeklasse), Zwaluw - Bintang Anjar (eersteklasse).