Nickerie, donderdag 20 januari 2005

De Ster nestelt zich in kopgroep

NIEUW-NICKERIE — De Ster heeft zich door een 4-0 winst op Garuda genesteld in de kopgroep van de eersteklasse van de Nickerie Voetbalbond (NVB). De ploeg uit Groot Henar-polder is vijfde met dertien punten uit zeven wedstrijden.

dWT foto/ Beta Debidien:De zeer handige Derrel King (10) van De Ster gaat langs een verdediger van Garuda op het doel af en scoort uit deze actie zijn eerste doelpunt.Willy Modjojo opende in de 29ste minuut de score voor De Ster. Jermaine Wonokarijo van Garuda heeft hierna zeker twee doelrijpe kansen gehad om de stand in evenwicht te brengen, maar verzuimde te scoren. Met doelpunten van Derrel King in de 65ste en 67ste minuut bouwde De Ster de voorsprong verder uit naar 3-0. Kort voor het einde bepaalde Sailesh Katwaroo de eindstand op 4-0. Ristie Pawiriredjo, de nieuwe aanwinst van Garuda, werd in zijn debuut rood gekleurd. Hij kreeg de rode kaart in de tachtigste minuut wegens natrappen.

Ook bij de wedstrijd Jai Hind en Pechaan viel een rode kaart. Pechaan-doelman Anand Changur kreeg in de 42ste minuut rood wegens hands buiten het strafschopgebied. De wedstrijd eindigde 1-1 door goals van Jai Hind’s Alvin Chritchlow (21') en Dewkoemar Bhulai (28') van Pechaan.

Tweedeklasse-uitslagen: Upkar - DWS 3-0 (1-0). Goals: Sunildath Hemai, Soerin Achaiber en Imtiaz Amir; Jong DWS - Atlanta 1-1 (1-0). Goals: Jatinder Kalipersad (Jong DWS) en Aroen Debidien (Atlanta).

Stand: eersteklasse: 1. PSV, Robinhood en Zwaluw 7-17, 4. Zeedijk 7-16, 5. De Ster 7-13, 6. Jai Hind 7-11, 7. Garuda 8-11; tweedeklasse: 1. Upkar 7-19, 2. Remo 7-14, 3. Bangun Santoso 7-12.