Nickerie.Net, maandag 30 mei 2005  


Oud-president Wijdenbosch: ‘De bewegingen zijn er'

Paramaribo - "Contacten worden gelegd en telefoontjes ontvangen. De bewegingen zijn er", is de enige reactie die oud-president en politiek leider van DNP-2000 Jules Wijdenbosch, wil geven over een eventuele samenwerking met andere partijen.

Hij is er zich van bewust dat de partij met de meeste districts- en ressortraadsleden aantrekkelijk is voor het Nieuw Front. Deze leden zijn broodnodig om de presidents- en vice-presidentskandidaten van de combinatie binnen te halen in een verenigde volksvergadering, sinds het Nieuw Front met 23 zetels uit de verkiezingen is gekomen.

Wijdenbosch wil vooralsnog niet vooruit lopen op zaken en wil ook niet aangeven uit welke hoek de telefoontjes komen. "Wacht rustig af", zegt hij op de vraag naar welk politiek huis zijn partij of combinatie neigt. De VVV – bestaande uit DNP-2000, BVD, Pendawa Lima, PPRS en KTPI – haalde vijf parlementszetels en het is nog niet duidelijk hoe sterk haar kracht is op het niveau van de districts- en ressortraadsleden. Zaterdag sprak NF met A Combinatie geleid door Caprino Alendy, maar het is bekend dat deze combinatie niet veel meebrengt op ressortraadsniveau. A Combinatie is gekozen in Moengo, Sipaliwini, Brokopondo en Paramaribo. NF zoekt nu zijn heil bij het Alternatief 1, en hoopt daar een bredere ondersteuning te vinden voor de volksvergadering. Wanneer met deze combinatie van vier partijen en een geassocieerd lid (APS) wordt gesproken, is nog niet bekend. A1 hield gisteravond een interne afstemming in haar partijcentrum aan de Gladiolenstraat.-.

 

Bron/Copyright:

,30/05/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics