Nickerie.Net, dinsdag 07 juni 2005  


Sardjoe waarschuwt voor etnische sentimenten binnen de samenleving

Geplaatst: 07/06/2005

Paramaribo - Binnen de samenleving worden momenteel systematisch etnische sentimenten aangewakkerd door bepaalde groeperingen, waarvoor de samenleving waakzaam moet zijn. Met de politieke onderhandelingen van het NF en A Combinatie, die reeds hebben geresulteerd in een Intentieverklaring, zijn binnen de gemeenschap tal van discussies los gebroken waaruit blijkt dat groeperingen mogelijk in een hoek worden gedreven. Voorzitter Ram Sardjoe van de VHP tevens NF - topman zegt desgevraagd dat dit verschrikkelijk is en betreurt het ten zeerste. ‘Ik verwerp dit met alle stelligheid.

En ik heb de indruk dat de mensen binnen onze samenleving niet weten waarmee ze bezig zijn. Ze begrijpen niet dat ze bezig zijn situaties en omstandigheden te creëren die fataal kunnen zijn voor land en volk. De mensen die in eerste instanties dit opwakkeren, pakken een vliegtuig en ze zijn weg als er problemen zich zullen voordoen. Voor het volk zelf in zijn totaliteit is deze aangelegenheid zeer verwerpelijk. Laten we hopen dat we wat wijsheid en inzichten krijgen en afzien van deze etnische sentimenten’,zei Sardjoe. Paul Somohardjo om een reactie gevraagd, zegt dat hij een nationaal beleid heeft en hij zich niet aangesproken voelt. ‘Ik heb verschillende presidia binnen mijn partij’.

Omtrent de insinuaties dat A Combinatie geen kader heeft om het land op bestuurlijk niveau te leiden, zegt Somohardjo dat dit een misvatting is en dat er beter opgelet moet worden. DBS sprak met de NF toppers kort voor aanvang van de NF\AC onderhandelingen gisteravond op het kabinet van de president
Humphery Dundas

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,07-06-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics