Nickerie.Net, donderdag 09 juni 2005  


President Venetiaan trots op benoeming Ramdin

Geplaatst: 09/06/2005

Paramaribo - President Ronald Venetiaan is trots op de benoeming van Albert Ramdin tot de nieuwe assistent secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Volgens het staatshoofd is de benoeming goed voor het regionale en internationale aanzien van Suriname. Ramdin werd dinsdag gekozen tot de nieuwe assistent secretaris-generaal van de OAS. Op de vijfendertigste reguliere algemene vergadering van de OAS in Fort Lauderdale, in de Verenigde Staten van Amerika, kreeg hij de ondersteuning van 19 lidlanden, vijf meer dan de Nicaraguaanse tegenkandidaat Ernesto Leal.

De 47-jarige Ramdin, die als diplomaat in het verleden hoge functies heeft bekleed op het CARICOM secretariaat en adviseur is geweest van de vroegere OAS secretaris-generaal Cesar Gaviria, zei na zijn verkiezingen, dinsdagavond, ‘trots om Surinamer te zijn’. ‘Een heugelijk moment voor Suriname na een lange en intensieve diplomatieke lobby’, zei minister Marie Levens van Buitenlandse Zaken vanuit Fort Lauderdale. De nieuw gekozen assistent secretaris-generaal zal over een maand formeel in functie zijn als assistent secretaris-generaal van de OAS.

Vanuit deze plaats felicitaties aan de heer Ramdin en aan hem wordt veel succes toegewenst met het beoefenen van zijn nieuwe ambt.

 

Widjai Ganesh

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,09-06-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics