Nickerie.Net, dinsdag 21 juni 2005

Bangun Santoso tweedeklasse kampioen NVB

Beta Debedien

NIEUW-NICKERIE - Bangun Santoso is zaterdag tweedeklasse voetbalkampioen geworden van de Nickerie Voetbalbond (NVB). Door in de laatste wedstrijd met 5-2 te zegevieren over Paighaam sloot de kampioen de finaleronde ongeslagen af.

Brain Kenton, die goed op dreef was, nam vier van de doelpunten voor zijn rekening.  Audriano Ronosetiko scoorde de andere goal. Valentino Darmo en Shatish Biharie zorgden voor de doelpunten van Paighaam, dat bij de rust tegen een 1-3 achterstand aankeek. Bangun Santoso sluit de winnaarsronde af met de volle winst, vijftien punten, uit vijf duels.

Jai Kisan bezet momenteel de tweede plaats met negen punten uit vier wedstrijden en moet nog spelen tegen Spoednick. Bij winst is Jai Kisan semi-kampioen. Spoednick heeft net als Upkar zes punten. Upkar is echter uitgespeeld. Als Spoednick en Upkar eventueel gelijk eindigen zal er een beslissingswedstrijd gespeeld worden om te bepalen welke club derde wordt. De nummer drie promoveert namelijk samen met de kampioen en semi-kampioen naar de eersteklasse. De nummer vier speelt twee promotie-degradatiewedstrijden tegen de nummer 5 van de finaleronde van de eersteklasse.

In de verliezerspoule van de eersteklasse blijft Prakash winnen. Op Southline werd een 5-2 winst behaald. Alle goals werden in de eerste helft gescoord. Andy Cairo en Sajjidali Sewrutton (elk tweemaal) en Sedric Truideman (Prakash) en de gebroeders Faizel Nasrullah en Safraaz Nasrullah (Southline) waren de doelpuntenmakers. Inshan Nabie van Southline kreeg de rode kaart.