Nickerie.Net, donderdag 21 juli 2005  


Verenigde Volksvergadering op zaterdag 30 juli

door Eric Mahabier 

 

Paramaribo - Indien De Nationale Assemblée (DNA) vandaag wederom niet in staat is bij een gekwalificeerde meerderheid van 34 stemmen een president en een vicepresident te kiezen, zal voor zaterdag 30 juli de Verenigde Volksvergadering (VVV) uitgeschreven worden. Het besluit voor het houden van de VVV op deze dag is gisteren genomen tijdens een overleg tussen de leiding van het parlement en de tien districtscommissarissen (DC’s).

 

Bronnen binnen het parlement en de DC’s melden verder dat tijdens het overleg van gedachten gewisseld is over de organisatie van de VVV. Ook de kosten die de VVV met zich meebrengt zijn uitvoerig besproken. De tien DC’s hebben de verantwoordelijkheid over het verblijf, transport en consumptie van de in hun district woonachtige volksvertegenwoordigers. Maandag jongstleden hebben alle districten een begroting van de kosten die deze organisatie in hun district met zich meebrengt, bij het Ministerie van Regionale Ontwikkeling ingediend. Dit ministerie zal samen met het parlement nagaan op welke wijze invulling gegeven kan worden aan de implementatie van de begroting.

 

De bronnen melden dat voor de datum van 30 juli gekozen is omdat het Nieuw Front zo spoedig mogelijk een nieuwe regering wil hebben. Gezien het gegeven dat de 891 leden van de VVV zeven dagen van te voren geconvoceerd moeten worden en ook dat de laatste groep van districts- en ressortraadsleden op 23 juli beëdigd en toegelaten wordt, is 30 juli de datum waarop de VVV het vroegst gehouden kan houden.

 

Tijdens de bijeenkomst tussen de leiding van DNA en de tien DC’s is ook de lokatie waar de VVV gehouden zal worden vastgesteld. Gekozen is wederom voor de Anthony Nesty Sporthal aan de Mr Jagernath Lachmonstraat, omdat logistiek deze de beste plaats is. In deze locatie zijn eerder in 1991 en vervolgens in 1996 reeds een VVV gehouden. De VVV in 1996 heeft de Staat ongeveer 160.000 US dollar (toen nog 65 miljoen Surinaamse gulden), gekost. Aan die VVV namen 877 leden deel. De kosten van deze VVV zijn nog niet bekend, omdat de begroting nog in behandeling is.

 

Bron/Copyright:

,21/07/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics