Nickerie.Net, maandag 25 juli 2005  


Motie tegen verkiezing NDP/VVV-kandidaat niet uitgesloten

Geplaatst: 25/07/2005

Paramaribo - Het is niet uitgesloten dat het parlement morgen op de buitengewone openbare vergadering ter verkiezing van een president en een vice-president een motie zal indienen tegen de verkiezing van Rabindre Parmessar.

Foto: Paul Somohardjo

De vergadering is de vorige week donderdag verdaagd tot morgen, nadat er consternatie was ontstaan over de nationaliteit van de NDP/VVV-presidentskandidaat Parmessar. Volgens de voorzitter van DNA, Paul Somohardjo, is het parlement bevoegd om de kandidaat middels een motie te herroepen. Hij verwacht ook dat zulks zal geschieden, als blijkt dat de kandidaat inderdaad belangrijke informatie heeft verzwegen voor het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Mocht dit niet het geval zijn, dan vindt de verkiezing van de president morgen gewoon voortgang.

In het ander geval wordt presidentskandidaat Ronald Venetiaan bij acclamatie gekozen, omdat de wet de ruimte niet biedt aan partijen om een andere kandidaat voor te dragen. De DNA-voorzitter kon niet hard stellen wat er morgen zal gebeuren, omdat de informatie van het onderzoek van de regering in het weekend nog niet bekend was. Hij verwacht dat de resultaten vandaag officieel bekend gemaakt zullen worden aan DNA. Tegenover DBS zegt hij dat juristen van Pertjajah Luhur (PL) ook bezig zijn de zaak te onderzoeken.

Somohardjo weerspreekt dat het Nieuw Front (NF) bewust een scenario heeft opgezet om de gang naar de Verenigde Volksvergadering (VVV) te vermijden. ‘Wij zijn niet bang voor de VVV.’ Het NF heeft naar zijn zeggen geen problemen om zowel de president als de vice-president in de VVV te kiezen. In de hoedanigheid van PL-voorzitter zegt hij te verwachten dat de RR- en DR-leden disciplinair zullen stemmen. Natuurlijk zegt hij rekening te houden met zogenaamde ‘afvallers’. Met betrekking tot uitspraken als zou hij doen wat de NF-parlementariër Otmar Rodgers hem opdraagt, zegt Somohardjo het volgende: ‘Ik ben geen robot. Natuurlijk sta ik open voor commentaar, maar ik heb mijn eigen stijl.’ De DNA-voorzitter zegt tenslotte open te staan voor commentaar en dat hij altijd bereid is wat erbij te leren.

Sheila Mijnals

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,25-07-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics