Nickerie.Net, vrijdag 23 september 2005  


Vernieuwde diabetici-producten in Suriname geïntroduceerd

door Eric Mahabier

Paramaribo - Stamfort Health Care (SHC) introduceert een nieuwe lijn apparatuur en voedingssupplementen ten behoeve van diabetici. De insulinepomp en de glucowatch behoren tot de producten die door deze non-profit organisatie gefabriceerd worden. De presentatie vindt komend weekend plaats tijdens een tweedaags seminar in Hotel Torarica.

Met de insulinepomp kan op elk tijdstip van de dag het suikergehalte in het bloed opgemeten worden zonder daarbij bloed te prikken. Dit gaf Jacob Madathil, oprichter van de in de Verenigde Staten van Amerika gevestigde Stamfort Health Care, te kennen tijdens een woensdagmiddag gehouden persconferentie. Met de glucowatch kan eveneens zonder te prikken worden gemeten. Dit zogenaamde ‘glucosehorloge’ wordt om de pols gedragen en geeft om de tien minuten het suikergehalte in het lichaam aan. De arts Roel Mahabierzegt dat met de glucowatch de bloedsuikerspiegel binnen een dag vastgesteld kan worden.

Imro Tjon A Meeuw is de eerste diabeet in Suriname wiens suikergehalte met dit apparaat gemeten wordt. Hij is al ongeveer twintig jaren diabeet en was de afgelopen periode genoodzaakt om het ene uur zijn bloed te prikken om zo zijn bloedsuikerspiegel te meten. Met de glucowatch hoeft hij niet meer te prikken.

Diabetici kunnen met de producten van SHC up-to-date hun diagnose vaststellen en maatregelen treffen. Daarnaast fabriceert SHC ook voedselproducten voor diabetici, zoals rijst en roti. Waterstoelen en -bedden, die het lichaam beschermen tegen aandoeningen als gevolg van zweten, behoren ook tot producten van SHC. Tevens fabriceert Stamfort Health Care een apparaat voor behandeling van wonden om zo amputatie te voorkomen.

Mathadil zegt dat SHC met agentschappen in diverse landen een internationaal gevestigd bedrijf is dat in 1987 is opgericht. Zowel Madathil als directeur Kamruzzamen Asgarali van Stamfort Health Care Suriname geeft aan dat Suriname als hoofdagentschap in Zuid-Amerika zal opereren. Volgens coördinator Rita Biere-Kalloe zal Suriname economische voordelen halen uit de vestiging van het regionaal hoofdkwartier in Suriname. Naast werkgelegenheid zal ook het goederenverkeer tussen Suriname en andere delen van Zuid-Amerika groeien. De organisatie is blij met de medewerking die door president Ronald Venetiaan en het Ministerie van Buitenlandse Zaken verleend is om deskundigen naar Suriname te krijgen voor de introductie van de apparatuur en de voedingssupplementen.-.

Bron/Copyright:

,23-09-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics