Nickerie.Net, zaterdag 29 oktober 2005  


Reactie coalitie: frustreren 8-decemberproces is rechtsstaat geweld aandoen

Geplaatst: 28/10/2005

Paramaribo - Het is bijna onzinnig dat op dit moment alle krachten worden gebundeld om de regering naar huis te sturen, terwijl de opvangmaatregelen als gevolg van de verhoging van de brandstofprijs, nog niet helemaal bekend zijn. Dit is één van de reacties van coalitieleden op de acties die worden gevoerd door oppositionele partijen.

Volgens Radjkoemar Randjietsing zou men op zijn minst op de hoogte moeten zijn van de maatregelen die de regering wenst te treffen, maar meer nog zou men op de hoogte moeten zijn van de mogelijkheden die een regering heeft aan ondersteuningsmaatregelen. Wat de man doet, is op straat te komen om zo indruk te maken, zei de VHP -parlementariër. ‘De regering stond voor een keuze en heeft die keuze gemaakt. Belangrijk is dat bij dit besluit de regering zich heeft gecommitteerd aan het verstrekken van compensatiemaatregelen aan kwetsbare groepen.’ Het is volgens Randjietsing wel jammer dat de prijsaanpassing is doorgevoerd voor de compensatiemaatregelen. Het zou goed zijn als de ondersteuningsmaatregelen gelijktijdig met de prijsaanpassingen in werking waren getreden. Hij kon echter niet goedspreken dat, terwijl bepaalde oppositieleden een grote mond hebben opgezet, in plaats van in het parlement aanwezig te zijn bij het debat, zij zich op straat bevinden.

NPS -parlementariër Otmar Rodgers, zei geen rechtvaardigheidsgrond te kunnen vinden in het geheel aan redenen waarom acties worden gevoerd. ‘Wanneer gezegd wordt dat de actie onder meer bedoeld is om een soort van sta-in-de-weg op te werpen voor het onderzoek naar de 8-decembermoorden, kan daar geen enkele rechtvaardiging voor worden gevonden. Het onderzoek naar de 8-decembermoorden te willen frustreren, is de rechtsstaat en de democratie geweld aandoen’. Volgens Randjietsing tracht men met onwaarheden het volk te misleiden om op straat te gaan. SPA -parlementariër Guno Castelen is van oordeel dat hoewel men gebruik maakt van een grondwettelijk recht, het hypocriet is om mensen op te roepen om te protesteren tegen een brandstofprijsstijging en te doen alsof de regering kwaadaardig bezig is, terwijl het kabinet nog geen twee maanden aanzit en bezig is sturing te geven aan het land. Het is volgens Castelen terecht om het volk op te roepen op grond van het democratisch recht als zou blijken dat de regering geen aandacht heeft voor de huidige situatie.

Sheila Mijnals

 

<

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,29-10-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics