Nickerie.Net, dinsdag 22 november 2005  


Wim Bakker: ‘Bouterse moet zijn mond liever opendoen in DNA’

Geplaatst: 22/11/2005

Paramaribo - ‘Desi Bouterse, voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), moet liever het parlement van Suriname als forum gebruiken om te debatteren over de decembermoorden.

Foto: Wim Bakker geeft Bouterse een veeg.

In ‘s Lands vergaderzaal zijn er genoeg modellen die Bouterse zou kunnen aanwenden om zijn gewenst debat mogelijk te maken in DNA. Daar moet hij liever zijn mond open doen. Jammer dat hij tijdens het vorig bewind geen trouwe parlementariër is geweest en nooit heeft gedurfd een toespraak te houden.’ Dit zegt Wim Bakker, oud parlementariër voor het Nieuw Front/(NPS) naar aanleiding van de jongste uitdaging van Bouterse aan NPS-voorzitter Ronald Venetiaan voor het voeren van een debat over de decembermoorden.

Bakker bestempelt de uitdaging als ‘podiumtaal’ en ‘gaan op de populistische tour’. Volgens hem wil Bouterse altijd zaken aanpakken op een ‘broka bana’ (=ongestructureerde) manier. Daarom wordt Venetiaan op een emotionele vergadering uitgedaagd voor een debat. Bakker denkt niet dat Bouterse het durft om op een goed gestructureerde wijze, volgens de regels, te debatteren, omdat Bouterse daartoe de nodige capaciteiten mist’, aldus Bakker tegenover DBS. ‘Wanneer het echt op debat aankomt, dan is Bouterse in geen velden of wegen te bekennen’, zegt Bakker.

Lloyd Djendjie

Bron/Copyright:

DBS

,22-11-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics