Nickerie.Net, donderdag 24 november 2005  


Regering verlaagt brandstofprijs

door Ivan Cairo

Paramaribo - Binnen twee weken worden de in september verhoogde brandstofprijzen verlaagd. Het besluit is gisteren genomen tijdens de vergadering van de Raad van Ministers (RvM). Ook is besloten dat de vaststelling van de brandstofprijs wordt losgelaten. Alvast wordt gestart met een verlaging van 50 cent per liter. Minister Humphrey Hildenberg kreeg als opdracht de komende dagen exercities te maken van hoe de verlaging door te voeren.

De bedoeling is dat de verschillende oliemaatschappijen Texaco, Esso en Shell de brandstof aanvoeren en op basis van hun eigen specifieke kosten de prijs van hun product vaststellen. Het zou dus kunnen gebeuren dat de prijs van brandstof bij de pompstations van de verschillende oliemaatschappijen verschillen vertoont. Zo wil de regering ook de concurrentie bevorderen waardoor de consument zelf kan bepalen waar hij gaat tanken.

Wel wordt er rekening mee gehouden dat de oliemaatschappijen prijsafspraken kunnen maken waardoor kartelvorming in de hand wordt gewerkt. Bestudeerd zal worden welke mechanismen ontwikkeld kunnen worden om dat te voorkomen.

Uit coalitiekringen verneemt de Ware Tijd, dat de prijsverlaging binnen de komende twee weken wordt doorgevoerd. Begin deze week speculeerde de oppositie reeds, dat kennelijk door druk van de protestacties van de gezamenlijke oppositie, de regering deze maatregel zou treffen. De olieprijs op de wereldmarkt is de afgelopen weken weer gedaald. Het is nog niet bekend wanneer de regering de verlaging van de brandstofprijs officieel bekend zal maken. Volgens de oppositie hield president Ronald Venetiaan een mededeling daarover als Srefidensi-verrassing voor de samenleving achter de hand.-.

Bron/Copyright:

,24/11/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics