Nickerie.Net, woensdag 30 januari 2008


Ook Nickerie wil schoon mediabeleid

Asha Chaturi, 30/01/2008

NIEUW-NICKERIE - Niet alleen in Paramaribo, maar ook in Nickerie zijn mensen de straat opgegaan om te vragen om een schoon mediabeleid. “Opo kondreman un opo, no mek sma pori yu pikin! Wat willen wij? Een schoon mediabeleid!”, riepen de mensen die zaterdag met verschillende kerkleiders door de straten van Nieuw-Nickerie hebben gelopen. In samenwerking met stichting Weid Mijn Lammeren is een petitie met 3.000 handtekening aangeboden aan burgervader Bhagwatpersad Shankar.

Hij is ervan overtuigd dat ouders het beste van hun kinderen willen. Soms gaat het verkeerd op bepaalde scholen en besteden kinderen hun vrije tijd ook niet goed, zei Shankar, die als eerste zijn handtekening heeft geplaatst op de lijst. Hij is evenals de rest van de groep voorstander van een constructief mediabeleid. In de petitie wordt gevraagd om herstel van morele normen en waarden in de media en het land. Op alle mogelijke tijden van de dag worden er seksfilms vertoond en film waarin veel geweld voorkomt.

De jeugd neemt deze dingen over met alle negatieve gevolgen van dien. “De jongeren worden regelmatig via de media overspoeld met films waarin een overdosis bloot en ongepast taalgebruik voorkomt,” zegt Gloria Lie Kwie Sjoe-Wong Swie San van de Stichting Weid Mijn Lammeren. Op vreedzame wijze willen de mensen aan de beleidsmakers verzoeken op te treden tegen de vulgaire beelden en muziek waaraan de jongeren worden blootgesteld.

Aziz Khodabaks, beheerder van het Zr Dankerscentrum, zegt dat niet alleen de media hieraan schuldig is. “De ouders spelen een heel belangrijke rol. Zij moeten erop toezien waarmee hun kinderen bezig zijn.” Volgens Khodabaks moeten onze leiders die openbare functies bekleden een goed voorbeeld zijn. Asha Ishaak, directrice van Ishara Radio en televisie, deelt de mening van Khodabaks.

Zij zegt dat de ouders hun kinderen moeten leren wat goed en wat niet goed is, zodat zij bij het zien van programma’s die niet voor hun bestemd zijn, overschakelen naar een ander station of hun tv uitschakelen. Ishaak zegt dat er ook controle moet komen op internet. In een cyber mag je geen sekssites bezoeken, maar hoeveel mensen hebben geen internet thuis, zegt ze. “Wie doet de controle hierover?”.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

30-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics