Nickerie.Net, dinsdag 29 juli 2008

Voetbal: PSV maakt het onmogelijke mogelijk

Ebu Jones, 28/07/2008

NIEUW-NICKERIE - De Politie Sportvereniging (PSV) uit Nickerie heeft zaterdag wat voor vele voetbalkenners onmogelijk leek, mogelijk gemaakt. Na vorige week zondag de eerste promotie-/degradatiewedstrijd met 1-5 verloren te hebben van eersteklasser Lavoco, won het politieteam in Nickerie de return op spectaculaire wijze.

Na verlenging werd het 6-1, waardoor de totaalscore 7-6 werd voor PSV, die gepromoveerd is naar de eerste klasse van de Surinaamse Voetbalbond. Lavoco degradeert naar de Coronie Sportbond. De prognose van menige voetbalkenner na de eerste partij was dat Lavoco het komende voetbalseizoen nog in de eerste klasse zou blijven voetballen. Dat was begrijpelijk na de desastreuze vertoning van PSV in de eerste wedstrijd in het Franklin Essed Stadion toen Lavoco over haar heen walste. De 5-1 leek voor de eersteklasser een uitstekende basis om de return tegemoet te gaan. “Het zou heel raar moeten aflopen als wij degraderen”, reageerde assistent-trainer Alvin Etnel.

dWT foto Een voorgetrokken bal wordt gemist door twee spelers van PSV en een van Lavoco.-.

Vanuit het kamp van PSV was er niet echt veel hoop, maar met de steun van de weinige Nickerianen in het Nickerie Stadion aanwezig, hebben de jongens een wonder verricht. Hoewel al in de derde minuut van de strijd de moed hen nog verder in de schoenen zonk toen Gillermo Rijkaard Lavoco op 1-0 bracht uit een vrije trap. PSV probeerde terug te slaan, maar aanvaller Djoemadi ‘Ronny’ Karso verzuimde te scoren. De ploegen gingen met een 1-0 stand (6-1 overall) de rust in.

In de tweede helft gebeurde het wonderbaarlijke. De Nickeriaanse voetbalhelden kregen een vlaag en scoorde het één na het andere doelpunt. Twee doelpunten van Karso (47’ en 62’) en Johan Gooding (48’ en 57’) en één van Armando Razack (56’) hebben PSV na de reguliere speeltijd een 5-1 overwinning bezorgd. Doordat de totaalscore 6-6 was, moest er worden verlengd met tweemaal vijftien minuten. In de 105de minuut ging de Lavoco-doelman in de fout door de ingevallen Sergio Tjin A Ton in het strafschopgebeid ten val te brengen. Roger Leysner maakte geen fout en verzilverde de penalty: 6-1. Lavoco, dat toen tenminste één keer moest scoren, kreeg nog enkele droomkansen, maar de sterk keepende doelman Rollings stond zijn mannetje. Ook werden twee goals afgekeurd, inclusief één van Silvion St. Maarten, wegens buitenspel. PSV maakte daardoor het onmogelijke mogelijk.

PSV Nickerie

(Nickerie.Net Fotoarchief -  zondag 03 april 2005, Fotografie Akhiel Mahabier)

Geen van de teams was volledig toen de arbiter voor de laatste keer floot. Romano Young van PSV kreeg in de 58ste minuut de rode kaart. In de 84ste werd Marryl Vroom van Lavoco van het veld gestuurd, terwijl vier minuten later PSV-verdediger Mario Bell ook het strijdtoneel moest verlaten.