Nickerie.Net, donderdag 11 juni 2009


Operatie Milagro gaat door met onderzoek patiënten in Suriname   

Geplaatst: 11/06/2009

Paramaribo - Met als doel de kwaliteit van het gezichtsvermogen van Surinaamse patiënten te verbeteren, is het Cubaanse team van Operacion Milagro (‘Operatie Wonder’) doorgegaan met het onderzoeken van patiënten op diverse locaties in Paramaribo en ook in het binnenland. Gedurende de afgelopen week heeft het team van Operatie Wonder verscheidene gemeenschappen bezocht te Zanderij, Paranam, Matta en de Nieuw Weergevondenweg km 2½ .

Het team deed ook oogheelkundige check-ups bij een groep patiënten in het Nierdialyse Centrum in Paramaribo, en bij werknemers van het ministerie van Handel en Industrie. Tijdens deze consulten bleek dat verscheidene personen oogafwijkingen hadden die chirurgisch ingrijpen vereisen. De oogheelkundige brigade, bestaande uit tien specialisten, onderzocht ook patiënten in Groningen in het district Saramacca.

In mei controleerde het team 386 patiënten. Van deze groep hadden 43 personen oogziekten die operatief ingrijpen behoeven. Het team verleende oogmeetkundige diensten aan alle patiënten en behandelde degenen die geen oogoperatie nodig hadden. Parallel aan deze werkzaamheden gaat het team door met de oogoperaties in het ’s Lands Hospitaal. Operatie Wonder begon in Suriname op 10 oktober 2005. Tot nu toe zijn 5.279 oogoperaties verricht bij Surinaamse patiënten door teams van Operatie Wonder.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

11-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics