Nickerie.Net, maandag 31 maart 2014


Monorath: Snel duidelijkheid nodig leiding Hof van Justitie

Harish Monorath, deken van de Surinaamse Orde van Advocaten. Harish Monorath, deken van de Surinaamse Orde van Advocaten, zegt aan Starnieuws het te betreuren dat waarnemend president van het Hof van Justitie, Cynthia Valstein-Montnor haar functie heeft neergelegd. Hij respecteert het besluit van Valstein. Monorath neemt een afwachtende houding aan. "Wij zijn geen partij in deze, maar we maken deel uit van de rechtspleging. Wij hopen dat zaken geen stagnatie zullen ondervinden omdat het Hof van Justitie nu geen leiding heeft. Er is wel een managementteam", merkt Monorath op.

d889145853914cb6cc38d532eaad2ec6.jpg___monorath_deken.jpgMonorath zegt dat na zijn verkiezing in december hij diverse gesprekken heeft gevoerd met de waarnemend president van het Hof. Er is gevraagd om zaken efficiënter af te wikkelen waardoor administratieve procedures niet onnodig lang duren. "Ik heb alle medewerking toegezegd gekregen van de waarnemend president. Het is jammer dat zaken deze wending hebben gekregen", stelt Monorath.

"Een van de zaken die zeker in orde moeten worden gemaakt bij de rechterlijke macht is dat er een budget moet komen. Nu moet voor elke uitgave de leiding van het Hof van Justitie naar de minister van Justitie en Politie gaan voor goedkeuring. De regering en De Nationale Assemblee hebben een eigen budget", zegt Monorath. Om efficiënt te kunnen functioneren moeten de trage bureaucratische procedures ook worden opgelost. Monorath merkt op dat het managementteam van het Hof van Justitie wekelijks bijeenkomt. Er moet snel duidelijkheid komen over de leiding van het Hof. Rechter Iwan Rasoelbaks is de langst zittende rechter die in aanmerking komt voor de opvolging volgens Monorath. Hij baseert dit op de conventies die gelden bij het Hof.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

30-03-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics