Nickerie.Net, dinsdag 27 mei 2014


Waar is de grote mond van de NDP???

De ABOP heeft afgelopen zaterdag een massameeting georganiseerd in het AK Stadion. Het mag gezegd worden dat de opkomst zeer goed was. De politieke toespraken bleven ook niet uit met opmerkelijke uitspraken door onder andere de leider van ABOP, Ronnie Brunswijk. Brunswijk heeft zijn massaal opgekomen achterban uitdrukkelijk en onomwonden gevraagd niet op de NDP te stemmen. Hij heeft immers een samenwerking tot mei 2015 met de paarse partij.

Hij daagde onder meer zijn coalitiegenoot uit om te tonen ook een massameeting met een dergelijke omvang te kunnen organiseren. Natuurlijk bleef zijn meermalen uitgesproken ambitie om de hoogste politieke functie van ons land te vervullen niet uit, het presidentschap. Dit geeft duidelijk blijk dat telkens wanneer Brunswijk en Bouterse elkaar op podia omarmen als te zijn de 'bloodbrothers in politics', zij elkaar feitelijk het mes in de rug steken. het is immers een strijd om het presidentschap. Hij die in 2015 deze messteken heeft overleefd, mag president worden. In hun strijd, Brunswijk om het presidentschap in handen te krijgen en Bouterse om deze te behouden, zien zij niet dat hun knechten wegglippen. De KTPI heeft inmiddels ook al laten doorschemeren geen heil meer te zien in de coalitie en denkt er hard over na deze te verlaten De KTPI is zelfs zover om aanstaande donderdag een intentieverklaring mede te ondertekenen met de samenwerkende partijen van het Nieuw Front, PL en BEP.

Wat mij verbaasd is de stilte die er nu rond de NDP hangt. Toen de Pertjajah Luhur in april uit de coalitie werd gezet, gonsde het van beschuldigingen richting de PL en zijn voorzitter over chantage en onbetrouwbaarheid. Gelukkig heeft de president die beschuldigingen op een persconferentie zelf weerlegt. Dit alles in ogenschouw nemend, rijzen bij mij een aantal vragen. ⦁ Waarom komen de president en zijn volgelingen op de staatsradio nu niet met een reactie, na de uitspraken van Brunswijk en het voornemen van de KTPI om uit de coalitie te stappen. ⦁ Waar is de door zijn aanhang geroemde stoerheid van de president, na het sterke signaal dat Brunswijk steeds geeft om het presidentschap over te nemen? En het feit dat hij nu een hooivork gebruikt om met ‘didibri’ te eten? ⦁ Is het omdat de NDP nu met ABOP en de KTPI precies op 26 zetels zit? Met elke move van deze twee partijen is de NDP gedegradeerd van 'hero to zero'. Overigens lijkt het mij dat de NDP nog steeds afleidingsmanoeuvres hanteert rond zaken van ex-minister Jong Tjien Fa en ook de minister van Sport en Jeugdzaken criminaliseert om hun eigen problemen te verhullen. Immers, de getrachte karaktermoord op de PL alsof die een stelletje chanteurs en onbetrouwbare lieden zijn, is mislukt. Nog vers in het geheugen is ook het uitspelen van de NPS tegen de VHP, waarbij de NDP voorzitter "het al zag aankomen dat de NPS voorzitter, de VHP voorzitter als president zou aankondigen". Een voorzichtige conclusie leert mij dat de NDP thans in moeilijk vaarwater terecht gekomen is en eieren voor haar geld kiest en zich gedwongen koest houdt.

Hendrik Sakimin DNA lid Commewijne/ PL

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  /NSS

27-05-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics