Nickerie.Net, woensdag 03 december 2014


Onbehoorlijk bestuur van Belfort, Raio’s winnen zaak

De acht raio’s 2010 – 2014 waren door zowel de Raio Raad als het Hof van Justitie op grond van bij de wet voorgeschreven procedure goed bevonden om te worden voorgedragen tot benoeming tot lid plaatsvervanger van het Hof van Justitie.De minister van justitie heeft echter deze vastgestelde procedure bij wet opzij geschoven door drie van de acht raio’s af te voeren van de opleiding. Belfort meent dat hij en alleen hij beslist wie in dit land tot rechter benoemd kan worden. Terwijl de wet de procedure en waarborgen voorschrijft kiest hij ervoor de wet keer op keer opzij te schuiven. Hierdoor handelt hij vaak in strijd met de beginselen van behoorlijk bestuur, die vooral een minister van Justitie en Politie niet siert.

http://www.dwtonline.com/media/5235282/belfort_Detailfoto.jpgDe raio’s, mr. Mellisa Seenacherry en mr. D. B., hebben na de ongegronde en willekeurige daad in juli j.l. een zaak tegen de Staat m.n. de minister van justitie aanhangig gemaakt.

De Staat met name de minister van justitie en politie, Belfort, werd voor zijn daad op 1 december 2014 door de kortgeding rechter afgestraft door de beslissing (om de raio’s af te voeren van de opleiding) van Belfort op te schorten.

Met deze uitspraak van de rechter is wederom bewezen dat de rechterlijke macht een belangrijke peiler is van het functioneren van een rechtsstaat. Het rechtsstaatprincipe is dat een ieder gebonden is aan wet en recht; zo ook de minister en daarom wordt hij afgestraft voor zijn onbehoorlijk bestuur op het ministerie van Justitie en Politie.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /VHP 02-12-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics