Nickerie.Net, donderdag 11 juni 2015


Oproep en waarschuwing aan leiders V7 en DOE

 

Beste dames en heren,

Hierbij vraagt GMAP uw aandacht voor het volgende:

Artikel 92 lid 1 van de Surinaamse Grondwet luidt: “Om tot President of Vice-president te kunnen worden gekozen moet een kandidaat geen handelingen hebben verricht strijdig met de Grondwet”.

De NDP- presidentskandidaat, D.D Bouterse, heeft in strijd met de door hem zelf gemaakte grondwet verschillende handelingen verricht strijdig met de grondwet.

– In de nacht van zondag 24 op maandag 25 februari 1980 heeft hij een eerste handeling tegen de Surinaamse grondwet gepleegd om dmv een militaire staatsgreep een democratisch gekozen regering weg te schieten.

– Op woensdag 13 augustus 1980 heeft hij een tweede handeling tegen de Surinaamse grondwet gepleegd door de Surinaamse grondwet op te schorten.

– Op maandag 24 december 1990 heeft hij middels de zgn telefooncoup een derde handeling tegen de grondwet gepleegd.

– Zoals u weet is de kandidaat president, D. D. Bouterse in Nederland tot aan de Hoge Raad toe, veroordeeld tot 11 jaar onherroepelijk gevangenisstraf wegens drugscriminaliteit en loopt er nog altijd een internationaal arrestatiebevel tegen hem.

– In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 december 1982 heeft hij, 14 mannen thuis en 2 mannen uit de gevangenis laten ophalen. Van deze mannen werden er 15 zonder enig vorm van proces onder zijn leiding standrechtelijk geëxecuteerd.

Drie van de slachtoffers zouden eigenhandig door Bouterse zelf zijn vermoord.

– In verband met deze moorden, loopt er momenteel een rechtszaak. In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 april 2012 heeft de DNA, De Nationale Assemblee, het Surinaams parlement, een omstreden amnestiewet aangenomen.

– De aanname van deze omstreden amnestiewet is ook in strijd met de Surinaamse grondwet en ook met internationale verdragen die door Suriname zijn ondertekend en geratificeerd.

Artikel 131 lid 3 van de grondwet luidt:

Elke inmenging inzake opsporing en de vervolging en in zaken bij de rechter aanhangig is verboden.

– Op zaterdag 29 november 1986 is er door een eenheid van het Nationaal Leger (NL), olv Desiré Delano Bouterse, het Marrondorp Moiwana aangevallen en ruim 40 mannen, vrouwen en kinderen zijn vermoord en het dorp is vernietigd. Op pagina 77 van de uitspraak van de Inter American Court of Human Rights van 15 juni 2005 (Case of the Moiwana Community vs Suriname) wordt Desiré Delano Bouterse, toen bevelhebber van het leger, als het brein (‘author’) achter het bloedbad aangemerkt.

In april l989 heeft hij, tijdens een persconferentie, bevestigd dat de opdracht tot de inval in het dorp Moiwana van hem als bevelhebber afkomstig was.

Grondenrechten

Artikel 14 van de grondwet luidt:

Eenieder heeft recht op leven. Dit recht wordt beschermd door de wet. Terwijl de slachtoffers van het Marrondorp Moiwana door de wet beschermd moesten worden, werden zij door de handhavers van de wet vermoord.

In navolging van de oproep van de Stichting 8 December 1982 van dinsdag 2 juni jl doet ook GMAP (Geen Moordenaar Als President) hierbij een beroep op u, tegen de kandidaatstelling van de heer D.D. Bouterse voor de presidentschap van de Republiek Suriname te zijn.

Ook GMAP doet een vriendelijk, doch dringend oproep aan u, gewetensvol te willen stemmen en tegen een eventuele kandidaatstelling van de heer D.D. Bouterse, die nog altijd een verdachte is in het 8 Decemberproces en tegen wie nog altijd een internationale opsporingsbevel loopt.

Aan de heren Carl Breeveld, Gregory Rusland, Chan Santokhi en Paul Somohardjo doet GMAP een extra oproep.

Samenwerking met de NDP en de heer D.D. Bouterse , maakt u medeverantwoordelijk voor het goedkeuren van de amnestiewet, hetgeen u door democratisch Suriname niet in dank zal worden afgenomen en waarvoor u te zijner tijd zal worden afgestraft.

GMAP richt zich in deze nog speciaal tot de heer P. Somohardjo van de PL. In 2010 heeft u besloten met de NDP in zee te gaan en een coalitie te vormen. In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 april 2012 heeft u de grote fout begaan om voor de omstreden amnestiewet te stemmen.

Nadat uw partij, Pertjajah Luhur (PL), maandagmiddag 14 april 2014 door de coalitieleider en huidige presidents kandidaat, D.D. Bouterse uit de coalitie was gezet, heeft u uw spijt betuigd dat u in april 2012 voor de amnestiewet had gestemd.

GMAP doet hierbij een beroep op u niet voor een tweede keer de fout te begaan en wederom te zwichten voor een coalitievorming met de NDP.

 

10 Juni 2015 GMAP Romeo Hoost

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /GFC 10-06-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics