Nickerie.Net, donderdag 01 september 2016


Stommiteiten en schaamte

Met grote verbazing hebben wij van de minister van Arbeid, de heer Moestadja, mogen vernemen, dat er bij de SAO te veel mensen in dienst zijn. Daar werken ongeveer 100 mensen. Ik weet zeker dat dit een juiste constatering is van de minister maar waarom wordt dit alleen bij de SAO gezien? Het heeft er veel van dat er hier sprake moet zijn van selectieve blindheid of van rancuneus handelen. Want als de minister de deur van zijn kantoor open doet, ziet hij meteen de horde van mensen die op zijn ministerie zitten en compleet niets doen. Hetzelfde geldt ook voor alle andere ministeries.

Was het niet de NDP regering o.l.v. president Bouterse die zoveel mensen vóór de verkiezingen van 2015 in dienst genomen had? Een actie om stemmen te kopen. Nu zit de zelfde partij met het probleem hoe deze mensen elke maand hun loon te betalen. Dit is zonder meer één van de redenen geweest dat Suriname nu in de alom bekende 'precaire situatie' verkeert.

Een typische werkwijze van NDP regeringen: zaken uitvoeren zonder eerst goed erover te hebben nagedacht om later te merken hoe groot de schade is die aan onze economie is aangebracht. Zolang er maar nyang kon worden gemaakt was alles mogelijk! Voorbeelden? Hierbij een paar.

• Na schoolse opvang

• Basiszorg verzekering

• Afschaffing van schoolbijdrage

• Carifesta

• Verhoging van AOV

• Verhoging van de Kinderbijslag

En zo kunnen wij verder gaan. Geloof mij, het is niet dat ik mensen geen extraatje gun, maar de waarheid is dat men met het weinige dat zij eerder kregen, veel meer kon doen dan nu met de hoge bedragen.

Wat voor de burger heel storend is, is het feit dat wanneer de coalitie hierover wordt aangesproken, men alles uit de kast haalt om zaken te verdedigen en heel vaak met argumenten die totaal geen hout snijden. De meest waanzinnige uitspraken worden in DNA gemaakt en de voorzitter schijnt te genieten van het toneel dat wordt opgevoerd.

Maar... men houdt er geen rekening mee dat de situatie op dit moment zo erg is, dat Suriname zijn soevereiniteit totaal kwijt is met het binnenhalen van het IMF. Erger nog; wij hebben onze kinderen en kindskinderen in diepe schulden gestort, zuiver en alleen maar door stommiteit van een stelletje gelukszoekers. Of komt het door het feit dat slechts van één persoon het vege lijf moest worden gered?

Het negeren van diverse CLAD rapporten is een doorn in het oog van de bevolking terwijl er wetten tot diep in de nacht worden behandeld in DNA die ondergeschikt zijn aan het algemeen belang. Duidelijk is te merken dat men de regels van de trias politca met de voeten treedt en hiermee de rechtelijke macht ondergeschikt wenst maken aan de grillen van de regering, de uitvoerende macht. De domme en blinde volgelingen in de paarse partij, werken hieraan ijverig mee zonder zich af te vragen wat de gevolgen van hun handelen kunnen zijn.

Door het negeren van de CLAD rapporten wordt de graaicultuur oogluikend toegestaan en ook nog aangemoedigd. De daders ontlopen hun straf terwijl men fris en vrolijk verder gaat met het verduisteren van onze centen. Is het dan verwonderlijk dat de man van de straat geen vertrouwen meer heeft in de huidige machthebbers en de NDP DNA-leden? Een ding staat wel als een paal boven water: men moet geen offers meer vragen van het volk. Ook niet om zijn broekriem strakker te trekken.

Indien wij burgers op de hoogte waren dat onze kinderen en kindskinderen op deze manier zijn opgescheept met schulden door ons gemaakt, dan zijn wij mede schuldig aan de catastrofe die zeker komen zal. Zij zullen ons hierover aanspreken en zover wij nog in leven zijn, zullen wij alleen ons hoofd moeten buigen van schaamte. Wij waren immers grote lafaards die slechts de ondergang van Suriname gadesloegen, zonder zelf geprobeerd te hebben een stop of ommekeer hierin te brengen. Ik hoop dat ik voorbarig ben met mijn visie.

Toni van den Hakker

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / NSS 01-09-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics