Nickerie.Net, woensdag 22 maart 2017


Minister Van Dijk-Silos: 'Ik moest waarschijnlijk uit de weg'

PARAMARIBO - “Ik ben eigenlijk niet eens teleurgesteld. Het lijkt erop alsof mijn geest het al wist”, reageert de minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos tegenover de Ware Tijd. Zij is dinsdag door president Desi Bouterse gevraagd haar portefeuille ter beschikking te stellen.

President Desi Bouterse heeft minister Jennifer van Dijk-Silos gevraagd om haar ontslag op eigen initiatief in te dienen, maar ze weigert dat te doen. Ze is van mening dat de president haar zelf moet ontslaan als hij vindt dat de brief hem genoeg gronden biedt. Milton Hubard President Desi Bouterse heeft minister Jennifer van Dijk-Silos gevraagd om haar ontslag op eigen initiatief in te dienen, maar ze weigert dat te doen. Ze is van mening dat de president haar zelf moet ontslaan als hij vindt dat de brief hem genoeg gronden biedt. President Desi Bouterse heeft minister Jennifer van Dijk-Silos gevraagd om haar ontslag op eigen initiatief in te dienen, maar ze weigert dat te doen. Ze is van mening dat de president haar zelf moet ontslaan als hij vindt dat de brief hem genoeg gronden biedt. Foto: dWT Archief

Zij geeft toe dat de mededeling haar heeft verrast, hoewel zij altijd rekening ermee heeft gehouden dat politieke posities nooit gegarandeerd zijn. Met name de manier waarop zij is behandeld, zit haar absoluut niet lekker. "Ik verdien het niet om op zo een goedkope en onrechtvaardige wijze aan de kant gezet te worden. Ik ben verontwaardigd."

Over de werkelijke reden van haar ontslag tast van Dijk-Silos nog in het duister. Dat de brief van het Hof van Justitie de oorzaak is, gelooft zij niet omdat de president reeds zijn besluit had genomen vóórdat hij met haar sprak. Zij vermoedt dat de stap van de president eerder een politieke achtergrond heeft. "Ik moest waarschijnlijk uit de weg geholpen worden", concludeert ze zonder hierop verder te willen ingaan.

"Er staan alleen maar ongegronde beschuldigingen in de brief. Ik heb alles tegenover de president weerlegd en de stand van zaken gegeven." De president hamerde echter voornamelijk op de klacht van het Hof dat een structurele oplossing voor de problemen bij het Hof uitblijft. Ze antwoordde dat het ministerie in vergevorderd stadium is met wetgeving om het Hof de mogelijkheid te geven om haar eigen begroting te beheren. Ook onderstreepte zij de beperkte middelen vanuit het ministerie van Financiën, "maar zijn structurele oplossing is dat ik moet opstappen".

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 22-02-2017

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics