Nickerie.Net, maandag 05 maart 2018


Santokhi: Politie moet dringend integere leiding krijgen

Het is belangrijk dat het Korps Politie Suriname een integere leiding heeft. "In de politieleiding zitten veel personen met vervelende achtergronden. Ze zijn direct of indirect in contact gekomen met justitie. Zij geven nu leiding aan het politieapparaat. Wat er zo snel mogelijk moet gebeuren, is namelijk dat je van deze leiding moet afkomen en dat je integere leiders daar plaatst." Dit heeft VHP-voorzitter Chan Santokhi geantwoord op een vraag in het programma Welingelichte Kringen op Radio ABC zondag.

VHP-voorzitter Chan Santokhi

Santokhi merkte op dat toen hij minister van Justitie en Politie was (2005-2010) met verschillende landen en organisaties een samenwerkingsovereenkomst getekend was voor bestrijding van drugs. Met internationale samenwerking en geavanceerde middelen is het mogelijk om de drugscriminaliteit effectief aan te pakken. De laatste tijden zijn er honderden kilo's cocaÔne in beslag genomen in Suriname. Ook in het buitenland is drugs afkomstig uit Suriname onderschept. Uit antwoorden van de minister van Justitie en Politie blijkt dat er nog niks is gedaan om op basis van een rechtshulpverdrag aan informatie te komen.

Het onderzoek naar de 'duikboot' waarmee drugs vervoerd worden, zal internationaal alleen ondersteund worden als het vertrouwen er is, benadrukte Santokhi. Indien informatie wordt gegeven, moet men ervan overtuigd zijn dat hiermee justitiŽle doelen worden gediend. De samenwerking met het buitenland is volgens de politicus op een laag pitje. Het is belangrijk om integere personen te belasten met de leiding van het Korps Politie Suriname, benadrukt Santokhi.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / NSS 05-03-2018

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2018. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics