Nickerie.Net, maandag 05 maart 2018


Somohardjo en Bouterse niet meer samen door één deur

De voorzitter van Pertjajah Luhur (PL) Paul Somohardjo heeft het nog een keer duidelijk gemaakt zaterdagavond op een partijbijeenkomst. Zolang Somohardjo voorzitter is van de PL zal de partij nooit meer met de NDP onder leiding van Desi Bouterse samenwerken. Reden is dat Bouterse elke partij met wie hij samenwerkt kapot maakt. Somohardjo beweert dat Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) opzettelijk niet tot orde heeft geroepen, omdat zij Bouterse een 'pakslaag' wilde geven.

Deze uitspraken deed hij tijdens de eerste editie van de PL Aktua Festa te Lelydorp. De kernvoorzitters van ruim 50 onlangs geïnstalleerde en geherinstalleerde kernen werden gepresenteerd. Somohardjo betitelde zichzelf als de ondergaande zon. "Ik ben bezig de opkomende zon zodanig te motiveren en bemoedigen, dat de PL met of zonder Somohardjo de verkiezingen zal winnen. PL zal altijd blijven bestaan, ook al is Somohardjo er niet meer. Wij moeten als één optrekken. Eenheid maakt macht. United we stand, divided we fall”, luidde de oproep van de PL-voorzitter.

Ook NDP-voorzitter Desi Bouterse is volgens Somohardjo de ondergaande zon. "Degenen die geen of weinig politieke ervaring hebben, zullen zich waarschijnlijk afvragen wat er aan de hand is. Maar dankzij 50 jaren politieke ervaring kan ik constateren dat de kwestie, waarbij president Bouterse uit De Nationale Assemblee is weggelopen, het gevolg is van een één-twee met de VHP. “Want mevrouw Simons is de opkomende zon van de NDP. En die weet ook dat Bouterse de ondergaande zon is. En als Bouterse weg is, wie zal hem opvolgen? Abrahams, Misiekaba, Abdoel?” legde Somohardjo de aanwezigen voor. "Ook minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal door niemand aanvaard worden", betoogde de politicus.

'Pakslaag' door VHP Somohardjo meent dat Simons bewust de opmerkingen van Gajadien erdoor heeft laten gaan. Volgens Somohardjo zal Simons met de VHP willen samenwerken, als Bouterse er niet meer is. Toen de president merkte wat er gaande was, is hij uit DNA weggelopen. Somohardjo zei dat Simons als DNA-voorzitter de bevoegdheid had om tegen het DNA-lid Gajadien te zeggen dat hij te ver is gegaan, hem het woord te ontnemen en bij weigering daarvan uit de vergaderzaal te zetten. Toch heeft zij daarvoor niet gekozen. Volgens de PL-voorzitter heeft Simons ingezien dat de NDP met de koers die het land nu opgaat hoe dan ook zal verliezen, en heeft zij voor haar eigen belang gekozen. Zij hoopt op een samenwerking met de VHP, is de Somohardjo analyse van de politicus.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / NSS 05-03-2018

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2018. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics