Nickerie.Net, maandag 23 april 2018


NDP ziet de grote balk niet in eigen oog

Drie periode Bouterse/NDP, heeft Suriname aan de rand van de afgrond gebracht, 2015-2020 is de derde periode en Suriname is zo goed als failliet. Sinds het aantreden van regering-Bouterse in 2010, wordt een ongekend populistisch beleid gevoerd dat gepaard gaat met beloftes, enorme verspillingen en het stellen van verkeerde prioriteiten.

In de periode 1996-2000 was er een enorme ravage aangericht door de NDP-plus regering, de staatskas was bijna leeggeroofd, en het heeft jaren gekost voordat de Frontregering, waarin de VHP ook participeerde, Suriname uit het dal kon halen. In de periode 1996-2000 waren bijna alle productiesectoren kapot geslagen, hoe wil je dan zonder export vreemde valuta genereren.

Hoe wil je dan dat het geld binnenvloeit in de staatskas om je huishouding draaiende te houden? De VHP is een partij die altijd zorgt voor productie en de NDP is een partij die louter consumeert, denkt niet aan productie. Ik ben ervan overtuigd dat als de VHP aan de macht komt zij Suriname zal redden van de ondergang. De VHP is het alternatief.

Goverment take De government take is inderdaad in 2005 ingesteld onder het Nieuw Front, waarvan de VHP deel uitmaakte. Echter, verzuimt de NDP bewust te vermelden dat invoering van de government take in 2005 gecompenseerd werd door het afschaffen van de Rij- en Voertuigenbelasting, in de mond bekend als de wegenbelasting. Deze regering is van plan de wegenbelasting weer in te voeren, zij bedenkt steeds iets anders om het volk armer te maken en dat vind ik gemeen van deze regering. Toen de government take in 2005 werd ingevoerd heeft de Frontregering duidelijk uiteengezet waarom die invoering van die government take. De staatskas was in 2000 letterlijk en figuurlijk leeg. Het is algemeen bekend dat Suriname in 2000 zich bevond aan de rand van het faillissement.

Bouterse had tijdens de verkiezingen van mei 2010 plechtig beloofd dat indien hij aan de macht komt, hij de goverment take onmiddellijk zou afschaffen. Toen Bouterse in 2010 aan de macht kwam, was de government take SRD 1. In plaats van de goverment take af te schaffen heeft hij die verhoogd naar bijna SRD 2. En nu wordt de brandstofprijs wekelijks verhoogd, dit soort verrassingen hebben altijd voor wrevel gezorgd bij de bevolking. Na de politieke overname door Bouterse in 2010 kregen we een devaluatie van de SRD en die werd afgewaardeerd naar SRD 3.35,- voor de dollar. Voordien was de koers 1: 2,80 Nu kijken we aan tegen een devaluatie van de SRD tussen de 7,50 en 8 SRD.

Het electoraat heeft de VHP in 2010 en 2015 niet afgewezen. De NDP (lees Bouterse) weet precies hoe de regering in 2010 tot stand is gekomen, money talks. En de verkiezing van mei 2015 heeft de NDP door misleiding en populistisch beleid gewonnen. De kiezers hebben in 2015 niet voor de NDP gestemd maar voor het populistische sociaal-akkoord, en wat blijkt nu, na twee jaar is het sociaal-akkoord een grote ramp geworden.

De VHP is nooit tegen een goed sociaal- beleid. Echter moet men geen sociaal-beleid voeren waar partijloyalisten geld maken, bijvoorbeeld, de zogenaamde Na Schoolse Opvang. Bouterse heeft zelf gezegd, dat de Na Schoolse Opvang een Njan Patu was. De VHP was ook nooit tegen het sociaal-akkoord maar de wijze waarop het uitgevoerd zou worden. De VHP wilde zekerheid hebben dat de basiszorg gegarandeerd was voor de samenleving.

Het land uit de schulden halen Het zou van goed fatsoen getuigen als de NDP zich beter kan houden met de vraag hoe het land weer uit de schulden te halen, die de NDP zelf heeft veroorzaakt. Schelden en afgeven op de VHP lost niets op. Het volk is al moe van dat de NDP, iedere keer de schuld op anderen probeert af te wentelen.

NDP wees flink, erken dat je er een potje van hebt gemaakt. Drie periode Bouterse, drie periode vertrouwen van de samenleving verkwanseld. Tijd om plaats te nemen op de strafbank en plaats te maken voor anderen die het land vaak uit de modder hebben getrokken. U ziet de splinter in andermans oog maar niet de balk in uw eigen oog.

Idris Naipal

VHP Media Commissie

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / NSS 19-02-2018

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2018. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics