Nickerie.Net, maandag 07 mei 2018


Politie arresteert groot aantal verdachte piraten

07/05/2018 - Ivan Cairo

PARAMARIBO - Eenheden van het Korps Politie Suriname hebben zaterdag en zondag bij simultane razziaís op verschillende adressen meer dan 25 verdachten aangehouden in verband met het onderzoek naar de recente gewapende berovingen voor de Surinaamse kust. De invallen zijn onder andere gepleegd op locaties aan de Anton Dragtenweg waar Guyanese vissers zich ophouden.

De redactie verneemt dat ook de mannen die door overlevenden van het bloedbad waren aangewezen als de daders zijn gearresteerd. "Mannen als 'Sinbad', 'Dick' en anderen die waren genoemd, zijn opgespoord en aangehouden", zegt een bron in kringen rond justitie. Onder de verdachten is ook de zoon van de eind maart doodgeschoten boothouder Somnauth Manohar. Bij de justitiŽle autoriteiten kwam informatie binnen dat de recente aanvallen op zee vermoedelijk onderdeel van een vergeldingsactie zijn.

Door het Openbaar Ministerie is een contactverbod uitgevaardigd waardoor de mannen die in het weekeinde zijn aangehouden geen contact mogen hebben met de buitenwereld of hun advocaten. Dit omdat het onderzoek nog in een prille fase is en om eventuele bewijsvertroebeling te voorkomen. De beperking kan krachtens de wet tot zelfs veertien dagen duren.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 06-05-2018

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2018. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics