Nickerie.Net, donderdag 10 mei 2018


Paramaribo Zoo opnieuw in financieel zwaar weer

09/05/2018  - Naomi Hoever

PARAMARIBO - Opnieuw staat het water de Paramaribo Zoo, die nu 52 jaar bestaat, tot aan de lippen. Voor de zoveelste keer is er geldgebrek, waardoor het betalen van salarissen moeizaam verloopt. Twee belangrijke oorzaken zijn het teruggelopen aantal bezoekers van 90.000 in 2016 naar 75.000 vorig jaar en het niet (op tijd) storten van de subsidie.

Directeur John Altenberg heeft een gesprek aangevraagd met de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur onder wie de dierentuin valt. "We verkeren niet in een ideale situatie op dit moment. We lopen op onze tenen. Op voeding voor de dieren mag niet gekort worden. "De liquide middelen raken op. We beginnen de bodem van de pot te zien."

Zelf doet de zoo er alles aan om de inkomsten te verhogen. Zo is vorig jaar maart de toegangsprijs verhoogd voor kinderen van SRD 12.50 naar SRD 15 en voor volwassenen van SRD 15 naar SRD 20. De subsidie over 2017 - die verlaagd is van SRD 150.000 naar SRD 50.000 per jaar - is nog niet overgemaakt.

De kosten om de dieren te voeden, het onderhoud van de verblijven en het betalen van de dierenarts zijn behoorlijk. Het dierenverblijf heeft dagelijks tussen de SRD 2.000 en SRD 3.000 nodig om de beesten te voeden. Daar komen onder meer nog onderhoudskosten, transport en personeelskosten bij. De zoo heeft ook de hulp van beschermvrouw Ingrid Bouterse ingeroepen.

"Wij kunnen het niet alleen. Wij zijn geen commerciŽle organisatie. Het is niet vreemd dat een dierentuin gesubsidieerd wordt." Altenberg zegt dat zoveel mogelijk geprobeerd wordt de problemen intern op te lossen. De dierentuin werkt eraan nieuwe 'producten' aan te bieden. Eťn hiervan is het adopteren van dieren door bedrijven. Zo heeft hotel Torarica de bosvarkens geadopteerd. Altenberg zou graag hebben dat burgers en bedrijven de dierentuin financieel helpen.

Dieren hebben honger door geldgebrek en uitblijvende subsidie van regering Bouterse

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 10-05-2018

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2018. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics