Nickerie.Net, donderdag 10 mei 2018


Waarnemend PVF-voorzitter Habiboelah: PVF nog in tact na vertrek Jairam

10 mei 2018

De politieke partij Progressieve Vleugel van de FAL (PVF) is nog steeds in tact. Dit zegt waarnemend voorzitter Glenn Habiboelah in gesprek met Suriname Herald. Het is niet waar dat de partij niet meer bestaat, zegt hij. Het is de voorzitter, Soedeshchand Jairam en een ander lid van het hoofdbestuur die uit het bestuur zijn gezet, geeft hij te kennen.

Jairam is afgelopen week uit de partij gezet. Voor de rest is het bestuur en de partij nog steeds in tact, aldus de PVF-waarnemend voorzitter.

Hij voert aan dat Jairam de keuze had om te vertrekken of hij zou geroyeerd worden. De reden hiertoe is dat hij besluiten die in bestuursverband werden genomen, naast zich neerlegde. Als bestuur hebben we hem erop gewezen dat het zo niet verder kan en hem de kans gegeven te vertrekken, voordat het proces van royement of schorsing op gang gezet zou worden, meent hij.

Ook geeft hij aan dat het vertrek van deze twee personen uit het bestuur niet veel effect zal hebben op het werk van de PVF. Er zijn gesprekken gevoerd met de achterban in Nickerie, Saramacca, Paramaribo en Wanica. Tijdens de gesprekken is gebleken dat de leden in die districten nog steeds achter de partij staan.

Naar zijn zeggen is de rest van het bestuur bewust niet naar de media gestapt om deze situatie kenbaar te maken, omdat de partij zich wil focussen op de interne en externe versterking. We willen hem niet groot maken, want dat is hij niet, daarom hebben we de zaak zo gelaten, aldus Habiboelah.

De PVF is een partij van discipline en woord. Zij is bij de vorige verkiezingen van 2015 een samenwerking aangegaan met de Nationale Partij Suriname (NPS) en deze samenwerking is nog van kracht, laat de PVFer optekenen. Volgens hem zullen in Nickerie wel wat uitvallers zijn, maar het zal de partij niet verzwakken.

Habiboelah die voorlopig het roer heeft overgenomen moet de bestuursverkiezing plannen, zodat er een voorzitter wordt gekozen. Dit moet vr december dit jaar geschieden.

Het is Suriname Herald vooralsnog niet gelukt om de gewezen voorzitter te spreken.

Raoul Abisoina

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / SME Herald 10-05-2018

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2018. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics