Nickerie.Net, maandag 28 mei 2018


Gajadien: Het gaat om geld van de samenleving

 28 May 2018

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) benadrukt in gesprek met Starnieuws hoe belangrijk het is dat de US$ 337,5 miljoen die Staatsolie betaald heeft aan de overheid, op de juiste wijze wordt besteed. Het gaat om geld van de samenleving. Hij vindt het ongehoord als De Nationale Assemblee hierin niet gekend wordt. Deze bedragen zijn niet geplaatst op de begroting.

fotoAssembleelid Asiskumar Gajadien

"Het geld besteden voor aanvulling van de monetaire reserve is een slechte keuze. Het besteden van dit dure kapitaal (tegen 9,25%) om leningen af te lossen voor schulden met lagere rentes is ook een slechte keuze," voert de volksvertegenwoordiger aan. Gajadien ziet deze regering verder gaan om het leningenplafond te overschrijden. Deze middelen zullen volgens hem in de consumptieve sfeer gebruikt worden.

Gajadien vindt dat uit het geld een deel van de staatsobligatie, vanwege de lage parikoers afgelost moet worden. De Staat heeft een obligatie uitgezet van US$ 550 miljoen op de internationale kapitaalmarkt, waarvan het grootste deel is gegaan naar Staatsolie. Met het aflossen van een deel van de schuld is de samenleving volgens de politicus beter gediend, dan wat de regering nu wenst te doen. Verder zou de regering in het slechtste geval deze middelen moeten plaatsen in het Spaar- en Stabilisatiefonds.

Met de bestedingsplanning van de regering nu, wordt volgens Gajadien wederom bevestigd dat er grote achterstanden zijn in betalingen en enorme leningen aangegaan zijn bij de lokale banken. Het Assembleelid ziet met deze acties van de regering een leningendruk op eenieder in dit land van ruim SRD 40.000 per persoon naar SRD 42.000 per persoon stijgen.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / NSS 28-05-2018

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2018. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics