Nickerie.Net, maandag 04 juni 2018


Rechtshulpverzoek om arrestatie Radj Oedit

01/06/2018 - Ivan Cairo

PARAMARIBO - Suriname heeft een rechtshulpverzoek aan Nederland voorbereid om de aannemer Radj Oedit die naar Nederland is gevlucht op te sporen en aan te houden. De man geldt als verdachte in het onderzoek naar de vangst van 488 kilo cocane nadat een Cessna-vliegtuig op zijn landbouwareaal in Saramacca was geland in maart.

Rechtshulpverzoek om arrestatie Radj OeditBij die actie arresteerde de politie twee Brazilianen en vijf Surinamers. De Surinamers zijn arbeiders van Oedit. De ondernemer ontkende in de media elke betrokkenheid bij de mislukte drugszending. Kort daarna nam hij de benen naar Nederland. Enkele weken vr de drugsvangst was eveneens in Saramacca een semiduikboot aangetroffen die vermoedelijk zou worden ingezet voor de smokkel van cocane.

Tijdens een persconferentie donderdag op het hoofdbureau van politie is gezegd dat het rechtshulpverzoek om Oedit op te pakken al is gedaan. Slechts de administratieve procedures moeten nog worden gevolgd, zei hoofdinspecteur Roberto Prade, waarnemend hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit. Justitie in Suriname verwacht dat Nederland het verzoek zal honoreren.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT/FOS Network 03-06-2018

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2018. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics