Nickerie.Net, zaterdag 02 juni 2018


Wees een held en meld - campagne tegen kindermishandeling

02/06/2018  - Jason Pinas

PARAMARIBO - De landelijke bewustwordingscampagne ‘Wees een held en meld’, van stichting Kinder en Jongerentelefoon (KJT), is vrijdag nieuw leven ingeblazen en met zo’n drie maanden verlengd. Dat houdt in dat voornamelijk volwassenen uit de gemeenschap dagelijks via actieve reclame via de krant, radio en televisie zullen worden opgeroepen iedere vorm van geweld tegen kinderen door te geven aan de stichting.

‘Wees een held en meld’Het project is vorig jaar augustus gestart en liep door tot en met november. De KJT kon daarna door gebrek aan financiële middelen niet doorgaan met de reclame op de verschillende zenders. "We hebben het één en ander wel via sociale media gepubliceerd, maar de spotjes via radio en tv moesten we stoppen omdat ons budget op was", zegt KJT-directeur Jacintha Jong A Lock aan de krant. Er is nu weer licht in de tunnel, want de Republic Bank heeft uit haar sociale pot geld gedoneerd aan de stichting. De KJT mag haar portemonnee met SRD 75.000 vullen.

De tweede fase van 'Wees een held en meld', werd vrijdag gelanceerd in het Marriot hotel. Volgens Jong A Lock is het gebleken dat het aantal meldingen minder wordt wanneer de reclame stopt. "Mensen denken dan waarschijnlijk dat je niet meer bestaat of niet meer functioneert."

Vanaf de start van deze bewustwordingscampagne tot nu toe zijn er ruim vijftienhonderd meldingen geweest. Daarvan hadden er zo'n 150 te maken met geweld. Het gaat onder meer om geestelijke mishandeling, seksueel misbruik, fysiek geweld en pesten. Die gevallen worden doorverwezen naar de politie. Gevallen van lichtere aard worden naar andere partners zoals het Bureau Familierechtelijke Zaken verwezen.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 03-06-2018

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2018. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics