Nickerie.Net, donderdag 26 juli 2018


Belfort: ‘Immilioh Lens en Siebrano Pique deel opgezet scenario Bouterse’

25-07- 2018

De zogenaamde kruistocht van de NDP’er Immilioh Lens tegen corruptieve handelingen van NDP-jongeren is volgens Abop-parlementariër Edward Belfort een scenario opgezet door NDP-voorzitter tevens president Desi Bouterse. “Niemand moet in deze rommel gaan trappen”, zegt Belfort aan Dagblad Suriname. De politicus voert aan dat alles nu door de NDP-leiding uit de kast wordt gehaald om de ontevreden jongeren bij de verkiezingen in 2020 weer aan hun zijde te krijgen. Belfort benadrukt dat het geen geheim is dat de paarse partij de laatste periode in populariteit is gaan afnemen bij jongeren. Dat Lens na zijn vele kritiek vorige week toch op de kadervergadering in Ocer aanwezig was en nu ook zogenaamd een gesprek wenst te hebben met de president, maakt zijn vermoeden nog sterker. “Als je kruistocht wil voeren tegen corruptie, dan waarom ga je daar zitten? Waarom vindt je nog steeds dat de NDP weer gaat winnen? ”, stelt de Abop’er.

Siebrano Pique was eerste scenario Naarmate de verkiezingsdatum nadert, verwacht Belfort dat er nog meer scenario’s vanuit de zijde van de NDP zullen komen om de aandacht van de werkelijke problemen af te leiden. Hij verwijst naar het scenario tijdens de massastraatprotesten toen actievoerder Siebrano Pique en een aantal ‘wakamans’ de acties infiltreerden en ineens enthousiast werden voor de projecten van de regering na een onderhoud met de president. Hierna werd 50 hectare landbouwgrond door de regering voor de ‘wakamans’ beschikbaar gesteld achter Pikin Poika. “Uiteindelijk was Pique weer bij de NDP voor zogenaamd 50 hectare landbouwgrond, maar hij heeft het nooit gehad, omdat het een creatie was van Bouterse”, aldus de politicus.

Pique politieke zwerver geworden Dat Pique zich eind februari bij de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (Abop) aansloot, was volgens Belfort ook een scenario, omdat hij kort daarna weer van gedachten veranderde. De ex-justitieminister denkt dat Pique in opdracht van Bouterse bij de gele partij moest infiltreren. “Overal is hij gegaan. Dan was hij bij de NDP, bij Maisha Neus, de VHP en dan Abop. Hij is gekomen, heeft verschillende dingen gezegd en het volgende moment was hij weer bij de NDP. Siebrano Pique is hierdoor in feite een politieke zwerver geworden”, benadrukt Belfort. Pique zei eerder in de media er al snel achter te zijn gekomen dat politiek voeren niet ‘zijn ding’ is. Zijn politieke ambitie om geschiedenis te schrijven werd verpletterd, waardoor hij er dan maar besloot helemaal mee te stoppen. Belfort beweert dat de ‘wakaman’ terug is naar het paarse kamp.

Faisel Rasoelbaks

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /DBS 26-07-2018

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2018. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics