Nickerie.Net, maandag 30 juli 2018


Santokhi: regering oefent druk uit op coalitie in Alcoa-kwestie

 30 juli 2018

Er is in het verleden geen enkel overleg geweest tussen de coalitie en de oppositie in de kwestie Alcoa. Omdat er geen informatie door de regering werd gegeven, heeft de oppositie zelf de stappen ondernomen om naar Alcoa te gaan voor informatie. Toen heeft Alcoa besloten om zowel de coalitie als oppositie te ontvangen. Dat zegt VHP-voorzitter en fractieleider Chan Santokhi in gesprek met Suriname Herald.

Chan Santokhi

Terwijl er lopende afspraken zijn tussen regering en parlement en de oude MOU is afgewezen door het parlement, stuurt de regering een brief naar de multinational om zaken volgens de oude MOU af te handelen. De oppositie heeft zich toen daarover uitgelaten in de media en dat is naar zeggen van Santokhi niet in goede aarde gevallen bij NDP-fractieleider André Misiekaba. Dat is de reden geweest waarom Misiekaba zou hebben aangeven dat de coalitie nu wel achter de regering zou staan, omdat de oppositie een afwijkende houding heeft aangenomen.

De politicus zegt dat Misiekaba ook is geschrokken toen hij tijdens het onderhoud met Alcoa hoorde dat zijn eigen regering achter zijn rug om andere afspraken heeft gemaakt met de multinational.

Volgens de politicus oefent de regering druk uit op de coalitie, omdat er andere belangen spelen dan het Surinaams belang. Het gaat om kapitaalbelangen en de belangen van een enge groep. Volgens Santokhi is het die mensen gelukt om de coalitie in het parlement onder druk te zetten. De uitspraken van Misiekaba moeten tegen die achtergrond gezien worden door aan te geven dat hij zich niet terug kan vinden in de houding van de oppositie.

Internationale gemeenschap Volgens de VHP-fractieleider heeft de oppositie niets anders dan het nationaal belang voorop te stellen. Een eventuele mislukking van deze deal zal de schuld zijn van de coalitie in het parlement, meent de VHP’er. De houding van de oppositie zal niet veranderen, omdat zij het belang van Suriname vooropstelt. Indien er geen verandering komt in de handelswijze van de regering, zal de oppositie naar de internationale gemeenschap gaan. “Als de informatie niet van de regering komt, zullen wij andere stappen ondernemen.”

Raoul Abisoina

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /SR Herald 30-07-2018

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2018. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics