Nickerie.Net, vrijdag 17 augustus 2018


Waarheid grootste vijand van Bouterse

15 Aug 2018

Waarheid betekent niets anders dan, echtheid, oprechtheid, geloofwaardigheid, waarheidsgetrouwheid, en dat missen we bij president Bouterse. Zoals de corruptie vijand is van de waarheid, is de waarheid grootste vijand van Bouterse. Vanaf zijn aantreden als president van Suriname heeft hij heleboel beloftes gedaan aan het volk. Het grootste deel van zijn beloftes heeft hij niet gerealiseerd. Beloven en niet uitvoeren betekent voor-de-gek-houderij.

Op een NDP-vergadering in Commewijne, in april 2014, zei Bouterse dat de armoede onze grootste vijand is en hij zou ten strijde trekken tegen de armoede. Toen heeft hij niet gezegd wat de oorzaak was/is van de armoede. Kennelijk was/is hij bang of laf om de waarheid te zeggen, hoe het komt dat we in grote armoede leven. Heel simpel, de waarheid is zijn grootste vijand.

Bouterse heeft op die bewuste vergadering het opgekomen publiek ronduit voor de gek gehouden. We leven nu in augustus 2018, we zijn 4 jaartjes verder, de armoede is nog groter geworden dan voorheen. Noem maar één sector waar we geen problemen hebben. In alle sectoren hebben we te kampen met grote problemen, en dat komt door het wanbeleid van regering Bouterse/Adhin.

In dezelfde maand april 2014, zei president Bouterse: “dat hij hoge prioriteit geeft aan het waardevast maken van de pensioenen. Het zou een van de eerste zaken zijn die de nieuwe minister E. Leilis moet aanpakken”. We zijn 4 jaartjes verder, zijn de pensioenen al waardevast gemaakt? Nee, maar het pensioen van de ex- directeur van het AZP, Antoine Brahim, is wel waardevast gemaakt.

Er worden nog steeds veel discussies gevoerd over de Brokopondo-overeenkomst. Hoe kan het anders, de toekomst van onze bauxietsector is in het geding. Als je alle zaken op een rijtje zet kom je gauw tot de conclusie dat regering Bouterse/Adhin, een groot deel van de waarheid met betrekking tot de overeenkomst tussen Suriname en Alcoa verzwijgt.

Toen Bouterse in augustus 2010 aantrad als president van het land, gaf hij aan dat hij wil samenwerken en dat iedereen nodig is om het land tot grotere hoogten te brengen. Nu de toekomst van onze Bauxietsector in gevaar is, wil hij niet eens samenwerken met het parlement. Het parlement wordt van het kastje naar de muur gestuurd, het parlement wordt gedesavoueerd.

Waarom wordt er zo geheimzinnig gedaan over de overeenkomst tussen Suriname (lees Bouterse) en de Alcoa? Ik heb al eerder in een artikel gezegd, en ik herhaal het, dat er grote belangen op het spel staan. Een elite groep is erop uit haar eigenbelang te behartigen. Het eigenbelang prevaleert boven het nationaal belang. Bouterse is waarschijnlijk bang dat de waarheid aan het licht komt, kennelijk zijn er zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

Onder het mom van confidentialiteit worden niet alle overeenkomsten tussen Suriname en Alcoa openbaar gemaakt, de waarheid wordt verzwegen. Ashwin Adhin, bakt het helemaal bruin, als hij zegt dat de overeenkomst nog in het Engels vertaald moet worden. We worden geconfronteerd met keiharde leugens van regering Bouterse/Adhin en de coalitieleden. Deze regering is gebaseerd op leugens, en dat is het fundament van de huidige regering, alleen maar leugens.

Sommige mensen zullen zeggen dat ik geen respect heb voor president Bouterse, als ik zeg: ‘President Bouterse liegt”, maar dat is waarheid. Waarheid als een koe. Hij is vaak op leugens betrapt, er zijn voorbeelden te over. Hij heeft het instituut van de president tot een bacovenwinkel gemaakt.

Idris Naipal

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS 15-08-2018

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2018. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics