Nickerie.Net, woensdag 09 januari 2019


Geen schoolvervoer in Nickerie vanwege zoveelste betalingsachterstand NDP-regering

09/01/2019  - Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Het schoolvervoer in Nickerie ligt stil sinds de start van het tweede kwartaal van het schooljaar op 3 januari. De overheid heeft een betalingsachterstand en bushouders zeggen geen geld te hebben om brandstof te kopen. Daarom blijven de meeste bussen in de garage. Ouders van de leerlingen van Mulo West zijn de situatie beu.

Geen schoolvervoer in Nickerie"Het is heel moeilijk vrij te krijgen van de dienst om de kinderen na school op te halen. Eťn dag is normaal, maar je elke keer met hetzelfde verhaal melden bij de leidinggevende is vervelend", zegt Aniel Ramadhin, vader van een veertienjarig meisje. Hij woont aan de Bastieweg in de Clarapolder, werkt in Nieuw-Nickerie en moet een grote afstand afleggen om zijn kind van school te halen, thuis af te zetten en terug naar het werk te gaan.

Een buurtbewoner, Chanderbhan Dwarka, vraagt zich af waarom de overheid geen definitieve oplossing aandraagt voor het probleem van voortdurende onderbreking van het schoolvervoer. Hij vraagt zich af waar de propagandisten van de regering zijn die kort voor de verkiezingen van 2015 tot aan huis kwamen om ondersteuning te vragen.

Dwarka haalt ook uit naar de jeugdparlementsleden van Nickerie die niks doen voor de scholieren, en volgens hem ook niets betekenen voor het district, want nooit hebben zij acties ondernomen in het belang van de schoolkinderen die op hen hebben gestemd.

Hij zegt er wel bij dat jeugdparlementariŽr Mohamad Abdoel zich vorig jaar heeft ingezet om een bushuisje te schenken aan de kinderen van Mulo West. Dwarka geeft de moed niet op en zal zich ook in deze moeilijke periode blijven inzetten om zijn kinderen naar school te brengen en af te halen.

Volgens bushouder Ramkoemar Oemraw zeggen collega's dat ze geen geld hebben om brandstof te kopen, "vandaar dat de meeste bussen in de garage blijven. Wie wel in staat is brandstof aan te schaffen, mag zijn bus inzetten om de kinderen te vervoeren." De Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname en het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie hebben op 31 mei 2017 een intentieverklaring getekend, maar die wordt volgens de bushouders niet nageleefd, "vandaar dat wij in actie zijn", zegt een vervoerder.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /dWT 07-01-2019

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics