Nickerie.Net, woensdag 09 januari 2019


Cocaļne zou via Guadeloupe naar Frankrijk gaan

 09 Jan 2019

De ruim 2300 kilogram cocaļne die op de Jules Sedney haven is onderschept dinsdag, zou via Guadeloupe naar Frankrijk worden verscheept. De acht containers stonden al klaar om verscheept te worden toen de cocaļne ontdekt werd door de Port Control Unit dat met steun van het Bureau voor Drugs en Criminaliteit van de Verenigde Naties (UNODC) is opgezet.

fotoDe cocaļne zat verstopt tussen rijstzakken in containers. Het onderzoek is nog gaande. Er moeten nog meer containers worden onderzocht.

Starnieuws verneemt dat tot nu toe twee containers zijn onderzocht. Vandaag zal doorgegaan worden met het onderzoek van de overige containers. De rijst is afkomstig van Nivash rijstpellerij. De ondernemer Nitender Oemrawsingh van Nivash rijst is aangehouden door het Arrestatieteam in Nickerie. Een ander rijstbedrijf uit Nickerie, waarvan de containers zijn, is eveneens in beeld gebracht.

De containers waren gescreend door de douane en al verzegeld. Het is duidelijk dat veel meer personen betrokken zijn bij deze zaak. Een inklaarder is eveneens aangehouden. De politie heeft tot nu toe geen informatie over deze zaak verstrekt, onder aanvoering dat niet alle containers nog zijn onderzocht.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS / FOS Network 07-01-2019

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics