Nickerie.Net, zaterdag 12 januari 2019


Gajadien: ‘Bouterse is een notoire leugenaar’

10-01- 2019

VHP-assembleelid Asiskumar Gajadien is niet verrast dat president Desi Bouterse ‘allerlei leugens’ gebruikt heeft om de reputatie van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday te vernietigen. Volgens het staatshoofd is Baidjnath Panday de bedenker van het inzetten van artikel 148 om het 8 decemberstrafproces te beëindigen. De OM-topman heeft deze beschuldiging resoluut afgewezen. “Wij weten dat deze president geen waarde hecht aan het leven van mensen. Dan verwacht ik ook niet dat hij respect zal hebben voor belangrijke instituten. Het is algemeen bekend dat deze president leugens verkondigt. Bouterse is een notoire leugenaar”, zegt Gajadien aan Dagblad Suriname.

De parlementariër voert aan dat hij de ‘leugens van de president’ ook persoonlijk heeft ervaren. Hij verwijst naar de uitspraken in 2016 waar Bouterse de goede reputatie van hem en tegelijkertijd ook van de volksvertegenwoordiging heeft proberen te schaden. Doelende op Gajadien maakte Bouterse een toespeling dat iemand uit de VHP achter zijn voorzitter om een gesprek met hem wilde hebben na de verkiezingen. Hij heeft de persoon gevraagd om zich niet als een varken te gedragen en zijn voorzitter te bellen. Volgens Gajadien is dat ook een zuiver voorbeeld van een pathologische leugenaar.

http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/wp-content/uploads/2019/01/1Gajadien-%E2%80%98Bouterse-is-een-notoire-leugenaar%E2%80%99.jpgLeugens in kwestie wisselkoers

Gajadien kan zich niet indenken dat Bouterse op zijn persconferentie ook gelogen heeft in de kwestie van de wisselkoers. Bouterse zei op 13 april 2016 in het perscentrum: “Ik kan u verzekeren, die koers ga ik naar beneden krijgen. Believe me,” beloofde Bouterse toen. Deze belofte herhaalde hij weer op twee andere momenten. Op de persconferentie ontkende de president dit te hebben gezegd, maar juist: ‘de wisselkoers kan omlaag’. “Ik weet niet of het dementie is, maar wees een man en geef je fouten toe. Er zijn videobeelden waarop deze uitspraken zijn vastgelegd. Verdraai het niet en probeer vooral niet om de schuld te schuiven naar het volk. Je kunt niet zeggen dat de koers pas omlaag kan als een ieder, het volk, meewerkt. In feite heeft hij het falend beleid van de regering geschoven naar het volk”, aldus de VHP’er.

Bouterse mag derde termijn vergeten

“Als president kan je soms ook belachelijke dingen presenteren.” Zo typeert Gajadien de vele uitspraken van het staatshoofd op de persconferentie. Bouterse zei dat hij een derde termijn als president wel ziet zitten, maar de beslissing aan het volk overlaat. Volgens de VHP’er mag Bouterse deze derde termijn helemaal uit zijn hoofd halen, ‘want dat zal hem niet lukken’. “Als de president aangeeft dat hij zeer tevreden is over wat hij gedaan heeft over de afgelopen acht jaren van zijn presidentschap en voornamelijk ook in 2018, heeft hij daartegenover geen harde feiten kunnen opnoemen die deze conclusie kunnen staven.

Bijna alle sectoren zijn verder verslechterd. 987 bedrijven hebben hun deuren door de verslechterde economie moeten sluiten. Degenen die zich 2014-2015 nog kunnen herinneren, weten nog dat er vijf dieseltreinen zouden komen van Poelepantje naar Onverwacht. Er werden miljoenen uitgegeven om mooie, geweldige animatiebeelden te presenteren. Diezelfde president gaf toen aan dat er 3.000 woningen per maand gebouwd zouden worden. We zouden zelfs huizen exporteren, maar integendeel gaat deze regering door met haar voedselpakkettenproject, waardoor de samenleving steeds afhankelijker wordt”, aldus de politicus.

Hele persconferentie bedoeld om frustratie te uiten

Gajadien voert aan dat de hele doelstelling van de persconferentie bedoeld was om de frustraties te uiten op het Openbaar Ministerie en de rechterlijke macht die in een vergevorderd stadium zijn om uitspraak te doen in het 8 decemberstrafproces. De persoon Desi Bouterse, die toevallig nu president is, riskeert hier een celstraf van 20 jaar als hoofdverdachte voor de moord op 15 mannen. “De jaarplannen voor 2019 heeft hij al op 1 oktober 2018 in het parlement gepresenteerd, waarna hij in zijn nieuwjaarsrede op 1 januari 2019 ook al een uiteenzetting heeft gegeven voor wat hij zou willen doen voor het nieuwe jaar. Dus al die andere verhalen erom heen zijn ‘franya’s’. Alles is mislukt. De Amnestiewet is een mislukking en ook 148 grondwet”, aldus Gajadien.

Bron: FB

FR

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /DBS / FB 10-01-2019

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics