Nickerie.Net, zaterdag 12 januari 2019

Somohardjo vermoedt belang Bouterse in drugszaak

January 11, 2019

PL-voorzitter Paul Somohardjo, vermoedt dat president Bouterse belangen heeft bij de partij cocaïne die onderschept is op de Dr. Jules Sedney Nieuwe Haven. De PL hield gisterenmiddag een persconferentie in het PL-Centrum over de bestuursverkiezingen van de partij op 27 januari. Somohardjo haalde ook actuele zaken aan, zo zei hij het opmerkelijk te vinden dat Bouterse vlak na de drugsvangst, gelijk een persconferentie heeft gehouden om procureur-generaal Roy Baidjnath en het Openbaar Ministerie, te bekladden. Volgens Somohardjo was dat een tactiek van de president om de aandacht van het volk betreffende deze kwestie, af te leiden.

Ook merkt hij op dat de regering heel stil blijft over deze zaak. Somohardjo wilde de president niet direct iets verwijten, maar vindt plaatst wel vraagtekens bij deze zaak. Er heeft bijvoorbeeld nog steeds geen aanhouding plaatsgevonden, ondanks dat er al onderzoek is gedaan. De manier waarop de drugs verpakt waren, doet vermoeden dat de smokkelaars er zeker van waren dat de partij zonder problemen geëxporteerd kon worden. “Alsof niemand wat kon doen.” Gelukkig zijn er volgens de voorzitter andere mogelijkheden zoals Europa en Amerika, die helpen toezicht houden, omdat de drugs naar die landen worden geëxporteerd. Het gaat om een grote partij van meer dan 2300 kilo cocaïne. De partij heeft een waarde van ruim US-dollar 120 miljoen.

Somohardjo is er zeker van dat het niet van één persoon afkomstig is. Hij zegt dat wij niet zomaar zien dat Jurgen Kartodikromo, meer bekend als Jogaman van de paarse partij, geld strooit voor het volk en de verkoop van levensmiddelenpakketten in de districten. De PL-voorman vindt het ook oneerlijk, dat de importeur Chotelal wordt gesubsidieerd, terwijl andere importeurs normaal belasting moeten betalen. “Als een importeur 1000 zakken aardappel tegen een vaste prijs van SRD 0.80 moet betalen en Chotelal voor hetzelfde SRD 0.50 moet betalen, dan is er geen inspiratie meer voor de anderen’’, aldus Somohardjo.

Volgens de PL-voorzitter praat de president daarom zo overtuigend over een derde termijn. “Hij weet dat hij het niet kan, maar toch durft hij het te zeggen, omdat hij de middelen heeft om propaganda te voeren. ‘’Drugsmoni e panya now now de. Hij zal misschien ook buitenlandse technieken introduceren om dingen te frauderen”, aldus Somohardjo.

door Kimberley Fräser

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /De West 12-01-2019

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics