Nickerie.Net, donderdag 24 januari 2019

‘Vertrouwen doorslaggevend bij transformatie VHP’

23/01/2019  - Merredith Bruce

PARAMARIBO - Hoewel de VHP zich in het proces bevindt om te transformeren naar een multi-etnische partij, zal volgens politiek analist Hardeo Ramadhin, die zelf ook lid van de partij is, vertrouwen uiteindelijk doorslaggevend zijn. “Politiek is vertrouwen en ik verwacht dat mensen op basis van vertrouwen gaan stemmen. Als ze op basis van etniciteit gaan stemmen, kan ik er niets aan doen.”

Politiek analist Hardeo Ramadhin.Politiek analist Hardeo Ramadhin. Foto: dWT Archief

De politiekanalist is zich ervan bewust dat etniciteit altijd een rol zal spelen. "Cultuur verandert, etniciteit niet. Maar als je in staat bent een onderscheid te maken tussen goed en slecht bestuur, dan kijk je naar wie jouw land naar grotere hoogten kan brengen." Ramadhin juicht de bromki dyari-benadering van de partij toe. "Dit is wat Jagernath Lachmon bedoelde", zegt Ramadhin. Hij realiseert zich evenwel dat er mogelijke wantrouwen of terughoudendheid zal bestaan over deze stap, maar stelt dat dit "een proces" is. "Mensen vroegen zich ook af, hoe het mogelijk is dat Obama, een zwarte man, president is geworden in een land waar er nota bene veel wordt gediscrimineerd."

De politiekanalist merkt dat (haast) elke partij op etnische basis is ontstaan, maar gaandeweg is uitgegroeid tot een multi-etnische partij. Hij is ervan overtuigd dat ook de VHP hierin zal slagen. Hij wijst erop dat de partij eerder niet echt de ruimte heeft gehad om zichtbaar te worden voor andere bevolkingsgroepen, vanwege de samenwerking met andere partijen. "De partij heeft daardoor geen kandidaten gehad in bepaalde districten want die werden door de andere partijen ingevuld. Op die manier ben je ook niet zichtbaar in zo'n district." De VHP heeft aangekondigd om zelfstandig de verkiezingen in te zullen gaan en mikt op minimaal 28 zetels.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /dWT 24-01-2019

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics