Nickerie.Net, woensdag 30 januari 2019

Oemrawsingh mogelijk ook betrokken bij drugszaak België-Nederland

January 28, 2019

Er is een verband tussen de vermoorde rijsthandelaar Nitender Oemrawsingh en een door de politie naar Nederland doorgelaten drugstransport vanuit Antwerpen. Dat blijkt uit het Belgische politiedossier in de zaak dat Crimesite heeft ingezien. Eind vorig jaar kwam 700 tot 800 kg cocaïne onder toeziend oog van de Belgische politie mogelijk in Nederland op de vrije markt. De cocaïne was gezonden in containers vanuit Suriname, van de vermoorde rijsthandelaar. Op 10 oktober 2018 werden in de haven van Antwerpen vijf containers met rijst aangevoerd vanuit het Franse eiland Guadeloupe. Daar waren ze overgeladen nadat ze eerst vanuit Suriname waren verstuurd. Uit het dossier blijkt dat de verzendende partij in Suriname, N.V. Oemrawsingh uit Nickerie was. Guyana De 40-jarige Oemrawsingh werd op 14 januari van dit jaar dood gevonden op een strand in Guyana, het buurland van Suriname. Hij was geliquideerd met een schot in het voorhoofd. Diezelfde week was in de containerhaven van Suriname 2.345 kilo cocaïne gevonden in containers met rijst die waren verzonden vanaf het bedrijf van Oemrawsingh.

Tip

Over de zending die op 10 oktober in Antwerpen aankwam en vanuit Suriname door het bedrijf van Oemrasingh was verzonden, was bij de politie een tip binnengekomen. Als opdrachtgever was aan de politie de naam van een Belg genoemd: Flor B. alias ‘De Langen’. Bestemming van de rijst en de cocaïne was een bedrijf in Moldavië. De Belgische ereconsul in dat land was nog bezig afnemers voor de meer dan 100 ton rijst te zoeken. Deze ereconsul, eveneens een Belg, is een van de verdachten.

Scan In Antwerpen zijn de containers gewogen en constateerde de douane door middel van een scan de mogelijke aanwezigheid van drugs. Voordat de fysieke controle kon plaatsvinden, werden de containers weggereden naar een loods in Vrasene, even westelijk van Antwerpen. Daar observeerde Belgische politie hoe vier Nederlandse voertuigen een heel weekend af en aan reden. In die tijd is de cocaïne in deze Nederlandse auto’s afgevoerd naar onbekende bestemming. Volgens het dossier waren sommige van de zeker vier verdachten in opgetogen stemming. Bij wegen van de containers in Moldavië bleek er 700 tot 800 kg minder aan gewicht te zijn.

Op de hoogte? Of de Belgische autoriteiten de Nederlanders op de hoogte hebben gesteld van de Nederlandse voertuigen die mogelijk cocaïne hebben vervoerd, daar wil het parket in Dendermonde (België) geen antwoord op geven. Flor B. zit inmiddels vast in Nederland, net als een andere verdachte. België heeft om hun uitlevering gevraagd. (bron: Crimesite)

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /GFC 28-01-2019

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics