Nickerie.Net, donderdag 31 januari 2019

Azhaar Ramsaroep: My road to the crown

Mijn naam is Azhaar Ramsaroep, dochter van Rasia en Azzaad en kleindochter van Oesman Khodabaks (Cootje woonachtig in Nickerie). Ik woon in Den Haag en ben een 19e jarige student aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2017 ben ik begonnen aan mijn opleiding: Biomedische wetenschappen. Daarnaast ben ik 1 van de 12 finalisten van de missverkiezing genaamd ‘Miss India Holland’. Deze missverkiezing richt zich specifiek op meiden van Indiase afkomst.

De reden dat ik meedoe met deze missverkiezing is, omdat ik door het volgen van een dergelijke traject mijn zelfvertrouwen een boost kan geven. Over het algemeen ben ik niet heel onzeker, maar op het moment dat ik voor een publiek moet presenteren, wordt ik heel zenuwachtig en onzeker. Op deze manier wil ik ook een inspiratiebron zijn voor alle dames die zich een beetje onzeker voelen en ook laten zien dat iedereen het in zich heeft om een Miss te worden. Het hangt alleen af van hoe graag jij het wilt en hoeveel moeite jij ervoor wilt doen. Eerlijk gezegd twijfelde ik om mij in te schrijven, maar vanwege de steun van mijn ouders heb ik toch de moed gehad om mij in te schrijven en kan ik nu met trots zeggen dat ik een van de finalisten ben.

Afgelopen jaren heb ik mij ingezet voor diverse soorten vrijwilligerswerk. Ik ben namelijk van mening dat wij als samenleving allemaal ons steentje moeten bijdragen bij het helpen van degenen die het wat minder hebben. Voor mijn inzet heb ik in 2017 ‘het Haags Jeugdlintje’ gekregen van de burgemeester van Den Haag. Ik had nooit durven dromen dat ik in aanmerking zou komen voor zo een mooie onderscheiding en dit heeft er voor gezorgd dat ik zo veel mogelijk mensen wil inspireren om vrijwilligerswerk te doen. In mijn vrije tijd ben ik daarnaast ook voorzitter van een commissie van mijn studentenvereniging, die als doel heeft studenten te koppelen aan vrijwilligerswerk. Door met Miss India Holland mee te doen, hoop ik een groter netwerk te krijgen, die ik kan inzetten voor het vrijwilligerswerk dat mij nauw aan mijn hart ligt en om andere mensen te inspireren.

De finale zal plaatsvinden op 20 april 2019. Uiteraard hoop ik met een titel naar huis te gaan, maar ik ben ook van mening dat deze missverkiezing niet alleen draait om het winnen. De ervaringen die ik afgelopen weken heb mogen meemaken met de dames, zal ik altijd blijven koesteren. Met de meiden heb ik tijdens de trainingen een hele leuke band opgebouwd. Niet alleen tijdens de trainingen, maar ook erbuiten. We spreken regelmatig af om wat leuks te doen buiten de trainingen om. Met dank aan de organisatie heb ik 11 leuke meiden leren kennen én bieden zij mij en de andere Missen trainingen aan die mij helpen om een betere versie van mijzelf te worden

Zijn jullie rond 20 april 2019 in Nederland en jullie willen de finale meemaken, maar hebben nog geen kaartjes? Stuur mij dan een berichtje via mijn Facebookpagina: Miss Azhaar Ramsaroep – Finaliste Miss India Holland 2019 en hopelijk tot dan!

https://www.facebook.com/473591599340253/posts/2298485383517523/ My road to the crown

#missindiaholland

#tajeventsnl

#missindiaholland2019

#roadtothecrown

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / Ingezonden 31-01-2019

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics