Nickerie.Net, Sunday 24 February 2019


Toppers bij Centrale Bank aan de kant gezet

23/02/2019  - Ivan Cairo

PARAMARIBO - Bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) vinden na het ontslag van Glenn Gersie als governor ook andere mutaties plaats. Vrijdag zijn vier stafmedewerker uit hun functie ontheven. Eťn van hen is het hoofd van de Beveiliging, Humphrey Tjin Liep Shie. Naar verluidt maakten zij deel uit van een zeskoppig managementteam dat Gersie ondersteunde bij de uitoefening van zijn taken als governor. Wat het lot is van de twee andere stafmedewerkers is vooralsnog onbekend.

Of de ontheffingen verband houden met een audit die FinanciŽnminister Gillmore Hoefdraad na het vertrek van Gersie heeft ingesteld, is niet duidelijk. Journalisten hebben vrijdag getracht informatie van de bewindsman te krijgen over de ontheffingen, maar Hoefdraad wilde alleen kwijt dat uiterlijk eind maart een nieuwe governor bij de Centrale Bank wordt benoemd.

In het parlement somde de bewindsman donderdag een aantal zaken op die uiteindelijk zouden hebben geleid tot een breuk met de gewezen bankpresident. Daar zei hij ook dat de regering invulling wil geven aan alle directeursfuncties binnen de Centrale Bank, "zodat we toch wel een volledig en sterk managementteam daar kunnen hebben."

De ontheffingen hebben voor onrust gezorgd bij de overige medewerkers van de bank, inclusief de vakbondsleden, zegt Robby Berenstein, voorzitter van de vakbond bij de bank. Personeelsleden zouden hun baan niet meer zeker zijn. "Het is een fundamentele ingreep die impact heeft op de interne verhoudingen bij de bank", aldus de vakbondsleider. De bond vergadert dinsdag met de leden over de situatie.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 24-02-2019

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics