Nickerie.Net, Friday 01 March 2019


Keerpunt

Volk van Suriname, word eindelijk eens wakker!

De West February 23, 2019

Het wordt hoog tijd dat het volk van Suriname wakker wordt. Wakker schudden is geen optie, want dat hebben politieke partijen en de vakbeweging in de afgelopen periode al tevergeefs geprobeerd. Het volk was blijkbaar nog niet ready. Nu het steeds duidelijker wordt wat ons te wachten staat en dat wij richting Venezuela koersen, is het hoog tijd dat wij als volk het op ons nemen om de toekomst van onze kinderen en natie veilig te stellen. Met het ontslag van Glenn Gersie als governor van de Centrale Bank en het toevoegen van Robert van Trikt en Siegmund Proeve aan de Raad van Commissarissen van de moederbank, is het overduidelijk dat de regering hetzelfde monetaire plan dat na de verkiezingen van 2015 voor enorme financiŽle ellende heeft gezorgd, wil herhalen.

De regering gaat de monetaire reserve gebruiken om de koers stabiel te houden en zal de geldpers laten draaien om de problemen voor de korte termijn op te lossen. Dit alles om de verkiezingen te winnen. Na de verkiezingen van 2020 staat ons opnieuw devaluatie en inflatie te wachten. Dezelfde strategie heeft Maduro, de vriend van Bouterse, ook gehanteerd. Wat er daardoor met Venezuela is gebeurd, zien we dagelijks op tv; het land wordt geteisterd door hyperinflatie, hongersnood, diepe armoede.

In ons land zullen na 2020 de prijzen van goederen wederom stijgen, net als de koers, kortom het leven zal niet gemakkelijker, maar moeilijker worden. Nu al zijn er mensen die twee tot drie banen erop na houden om in hun dagelijkse behoeften te kunnen voorzien. Maar hoeveel meer kan men werken? Zelfs het langste touw heeft een eind.

De passieve houding moet veranderen. Wij moeten beseffen wat onze rol is in dit land. Het volk regeert en niet de regering. De regering is gekozen door het volk om de belangen van het volk te behartigen en niet om het te verarmen. Wij hebben niet gestemd voor wanbeleid, maar voor een beleid dat zorgt voor toekomstperspectieven, welvaart en welzijn voor een ieder en niet een beleid waar slechts een kleine groep de vruchten van plukt.

Sta op, voordat het te laat is!

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /De West 23-02-2019

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics