Nickerie.Net, zaterdag 16 maart 2019

NDPer Dini Blokland loopt over naar VHP

15-03- 2019

Dini Blokland, meer bekend als Ma Dini, tot voor kort een ‘die harde’ NDP’er, verlaat de NDP voor de VHP. Blokland heeft zich officieel aangemeld als lid van de VHP. Zij heeft VHP-voorzitter Chan Santokhi daarover geïnformeerd. ‘De partij verwelkomt deze djadja uma’, zegt de VHP. Blokland zegt dat ze ‘een weloverwogen besluit’ heeft genomen. Volgens Ma Dini is ze niet over één nacht ijs gegaan. Ze is jarenlang een belangrijke steunpilaar geweest binnen de NDP, ook vanwege haar familierelatie met de president. “Ik heb al die tijd mijn krachten en energie gegeven aan die partij, omdat we niet corrupt en rancuneus zouden zijn. Maar die beloftes zijn verbroken, heel zwaar verbroken”, aldus ma-Dini.

http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/wp-content/uploads/2019/03/1-NDP-Dini-Blokland-loopt-over-naar-de-VHP.jpgNDP Dini Blokland loopt over naar de VHP

“Vandaag de dag zien we hoe een kleine top het land plundert en het volk tot armoede heeft gebracht”, zo schrijft ze aan de VHP-voorzitter. Na de verkiezingen van 2015 was het voor haar al duidelijk dat ze de koers van de NDP niet meer kon ondersteunen. Ze heeft te kennen gegeven dat ze nu definitief en openlijk afscheid heeft genomen van de NDP.

Ma Dini heeft een bewuste keus gemaakt om zich in te zetten voor de VHP. Ze geeft aan dat de VHP, onder leiding van voorzitter Chan Santokhi, zich ontwikkeld heeft tot een brede en nationale partij voor alle Surinamers. Volgens haar is de VHP het enige reële alternatief dat Suriname kan redden. “Het redden van het land, want dat is waar het nu om gaat. We moeten ons land redden uit de klauwen van deze corrupte boevenbende!”, zo schrijft ze. Wat haar ook heeft geïnspireerd, is het feit dat in de periode die zij als politieke activiste actie voerde (ze voerde actie onder de Mamabon, onder de naam Ma Dini), Chan Santokhi haar altijd respectvol heeft behandeld.

Dat is ook een reden waarom zij gelooft dat Santokhi als politieke leider de Surinamers kan herenigen en binden. Santokhi verwelkomt de intrede van Ma Dini ‘in de Orange Movement’. Hij waardeert haar durf en moed om toe te treden tot de oranje partij. “Dat doet ze als een gelovig mens, als een djadja Sranan uma, als een oprechte Surinamer.” De VHP-voorzitter geeft haar te kennen dat we samen zullen strijden voor een beter Suriname.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /DBS 15-03-2019

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics