Nickerie.Net, dinsdag 19 maart 2019

Sno daagt Hoefdraad uit over manipulatie BBP-cijfer

 16 Maart 2019

Iwan Sno, directeur van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS), daagt minister Gillmore Hoefdraad uit voor een openbaar debat. De minister heeft in De Nationale Assemblee gezegd dat het cijfer van het Bruto Binnenlands Product (BBP) 2010 gemanipuleerd zou zijn.

fotoIwan Sno, algemeen directeur van het ABS.

Sno zegt in een open brief, die als advertentie is verschenen in de krant, dat de uitspraken gedaan door Hoefdraad op 21 februari grievend zijn. Hij heeft dit op 26 februari schriftelijk aangegeven aan de minister. Aan Hoefdraad is gevraagd om de uitspraken schriftelijk te corrigeren. Dit is echter niet gedaan.

"Hoe aardig wij een regering of een minister ook mogen/mochten vinden, het ABS onder onze leiding zal/zou nooit cijfers manipuleren ten voordele van de regering/minister. Wellicht ten overvloede, ook het volgende is waar: hoe walgelijk wij een regering of een minister ook mogen/mochten vinden, het ABS onder onze leiding zal/zou nooit cijfers manipuleren ten nadele van die regering/minister," stelt Sno, die ruim dertig jaar verbonden is aan het ABS.

Sno vraagt de minister om zijn stelling over het BBP-cijfer van 2010 in het openbaar te onderbouwen/verdedigen. Hij daagt de minister uit voor een openbaar debat in de periode 18 tot en met 29 maart. De minister mag de tijd, plaats uitkiezen die toegankelijk is voor het publiek. Politieke centra voor het 'één op één debat sluit Sno wel uit. Indien de minister niet in het openbaar hierover wil discussiëren, is Sno slechts bereid over deze kwestie technisch te praten in het bijzijn van de Commissie voor de Statistiek.


Corrupteling Hoefdraad: 'Sno is mentaal gestoord'

 17 Mar 2019

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is niet van plan om met Iwan Sno, directeur van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS), in debat te gaan. "Hij is mentaal gestoord," zegt de minister om een reactie gevraagd tegenover Starnieuws. Sno heeft Hoedraad uitgedaagd voor een openbare discussie. Hij moet onderbouwen waarom hij Sno beschuldigt van manipuleren met het cijfer van het Bruto Binnenlands Product (BBP) 2010.

fotoMinister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

Sno heeft in een open brief aangegeven dat de uitspraken van de minister gedaan in De Nationale Assemblee op 21 februari grievend zijn. Hij heeft in een brief aan Hoefdraad dit kenbaar gemaakt, maar de minister heeft niet gereageerd. Er is ook geen correctie gekomen.

"Ik ga niet met mijn ondergeschikten in polemiek," zegt de bewindsman. "Als hij een issue heeft, moet hij maar naar de rechter gaan," zegt Hoefdraad. "Dat is mijn korte reactie hierop".

Sno geeft aan dat hij nimmer zou manipuleren met cijfers, ook al zou het gaan om een aardige minister of regering. Hoe walgelijk een minister of een regering ook zou zijn, zou het ABS onder leiding van Sno nooit ten nadele van de minister of de regering manipuleren met cijfers. Hij geeft de minister ruimte tot 29 maart om de discussie aan te gaan over het BBP van 2010.

 


Iwan Sno: Hoefdraad is een lafaard

Maandag 18 maart 2019

“Minister Hoefdraad is een lafaard”. Dat zei Iwan Sno, directeur van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) gisteren in het ABC radioprogramma Welingelichte Kringen.

Hoefdraad heeft vorige maand in het parlement gezegd dat in 2010 is gemanipuleerd met de cijfers van het bruto binnenlandsproduct (bbp). Het ABS wilde een publieke correctie van de minister. Toen die uitbleef heeft Sno Hoefdraad gevraagd om een openbaar debat. Volgens Hoefdraad is Sno ‘mentaal gestoord’. Sno vindt de reactie van de minister bijzonder ongepast.

http://www.abcsuriname.com/nieuws/1-lokaal-nieuws/5460-hoefdraad-is-een-lafaard

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS 18-03-2019

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics