Nickerie.Net, zondag 31 maart 2019

Lucille Hardenberg: Om mijn zielenrust ben ik uit NDP

 31 Mar 2019

Lucille Hardenberg, die coŲrdinator was van de NDP voor Coronie, heeft deze partij onlangs de rug toegekeerd en is toegetreden tot de VHP. Zij is flink door het slijk gehaald op social media en in app-groepen. NDP-voorzitter Desi Bouterse zei op de massameeting in Ocer dat niet meer over haar moet worden gesproken en hij hoopte dat 'Lucille' vrede heeft met waar ze nu is.

foto

Lucille Hardenberg is toegetreden tot de VHP. Zij staat met VHP-voorzitter Chan Santokhi op de foto.

"Ik ben door mijn vader, Lucien Hardenberg alias Alva, die gedurende 32 jaar beheerder is geweest van Ocer, opgevoed en was daardoor een echte Boutist geworden. Zo ben ik opgegroeid in de NDP. Maar nu ik ouder en wijzer ben geworden, heb ik bepaalde dingen ontdekt waarmee ik mij als persoon vooral tot in mijn ziel NIET kan verenigen. Dus heb ik met mijn volle verstand en vooral voor mijn zielenrust ervoor gekozen af te haken bij de NDP. Net zoals een baby in een door de ouders bepaald geloof wordt gedoopt en op latere leeftijd besluit toch voor een andere religie te kiezen," zegt Hardenberg aan Starnieuws.

Zij wil ook veel ontwikkeling brengen in haar geboortedistrict Coronie waarvan deskundigen zeggen dat het alle ingrediŽnten heeft om een top agrarisch district te worden. Het heeft de beste grond in Suriname, de beste klimatologische omstandigheden en een bevolking die uitkijkt naar daadwerkelijke ontwikkeling. Het enige dat ontbreekt is de juiste politieke wil, meent Hardenberg.

"Als NDP-coŲrdinator voor het district bespeurde ik niet de juiste politieke wil, dus mi musu draai a anu fu pari a boto. Daarom heb ik gekozen voor de VHP die in het bijzonder een partij is voor de agrariŽrs en ondernemers. Zie ook haar aanpak in het binnenland waar de binnenlandbewoners al decennialang agrariŽrs zijn doch de final touch, de afzet, misten. Ik reken erop dat de partij mij zal ondersteunen om Coronie langs agrarische weg tot bloei te brengen," zegt Hardenberg.

De agrarische sector is een zeer duurzame sector anders dan bijvoorbeeld de mijnbouwsector die eens ophoudt. "Voor Suriname en in het bijzonder voor Coronie zie ik de agrarische sector als de enige manier om ons volk te ontwikkelen. Wij hebben ontzettend veel land, laten wij nu eindelijk Suriname tot een voedselschuur maken en het niet alleen met de mond belijden. Big up Coronie, ik kom eraan."

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS 31-03-2019

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics