Nickerie.Net, woensdag 03 april 2019

Kalloe wil justitieel onderzoek over 'corruptie SML'

 03 Apr2019

Assembleelid Jitendra Kalloe (VHP) heeft tijdens de begrotingsbehandeling dinsdag de verkoop van de Stichting Machinale Landbouw (SML) aan de orde gesteld. Het complex met pellerij, droger, opslag en andere objecten staat op een terrein van 15,3 ha. Het getaxeerde waarde is US$ 6.8 miljoen. Volgens Kalloe is hier sprake van corruptie. Hij vindt dat de stukken naar de procureur-generaal moeten worden gestuurd voor nader onderzoek.

fotoAssembleelid Jitendra Kalloe dinsdag tijdens zijn betoog in De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)

De fabriek is overgedragen aan Westland Sama group NV waarop een lening van SRD 23 miljoen is genomen bij een commerciŽle bank. Dezelfde NV heeft eerder ook het Ethanol project uitgevoerd te Wageningen waarbij bijna 10 miljoen euro verbrast is geworden, zegt Kalloe. Ook is er nimmer een verklaring uitgegeven over de 14 nieuwe tractoren en 7 graafmachines die bestemd waren voor het onderhoud van de droge en natte infrastructuur ter waarde van US$ 4 miljoen.

Het Assembleelid wil weten of de fabriek is verkocht en voor hoeveel. "Er is in deze kwestie geen transparantie. Waarom deelt de regering geen informatie met de samenleving? Dit is een corruptie faciliterend beleid van de regering en misleiding van het volk," stelt de politicus.

De mini pellerij is gekocht via SML voor een bedrag van US$ 1.8 miljoen waarvan de regering geen informatie heeft kunnen gegeven ondanks herhaaldelijk vragen zijn gesteld. "We zien dat de betaling aan de eigenaar van de pellerij US$ 1.4 miljoen is geweest. Kan de regering verklaren waar het verschil van US$ 400.000 is gegaan? Wat is de status van de pellerij nu?" Kalloe heeft ook enkele documenten verstrekt aan De Nationale Assemblee. Hij heeft ondersteuning gekregen van enkele leden die ook enige tijd aandringen op informatie.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS 03-04-2019

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics