Nickerie.Net, zaterdag 27 april 2019

Dini Blokland: ‘Deze NDP-regering is een parasitaire bende’

April 25, 2019

Dini Blokland meer bekend als ‘Ma Dini’ die de NDP verruild heeft voor de VHP, noemt in gesprek met De West, de regering Bouterse ‘’een parasitaire bende’’. Blokland heeft een grote rol vervuld bij de formatie van de regering en fungeerde als familieadviseur en in-termediair van Desiré Bouterse. Zij heeft de NDP verlaten wegens de grootschalige corruptie en de verarming van het volk. Blokland geeft aan dat zij al in 2010 erachter kwam dat er gestolen werd toen Ramon Abrahams in op-spraak kwam bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Com-municatie. Al heel gauw kwam Blokland erachter dat vrienden van de president erop uit waren om een nyan te maken. “Wij hadden een taak op ons genomen om het land te besturen en het hadden beloftes gedaan aan het volk die wij waar moesten maken”, zegt Blokland. Echter geeft zij aan dat niet een ieder om de president heen hetzelfde doel voor ogen had. Blokland had een voorhoederol bij de regering en Bouterse ging in de meeste gevallen mee met haar advies.

Zij verklaart dat zij nooit en te nimmer een nyan heeft willen maken en dat de mensen om Bouterse heen, dit al gauw door hadden. Volgens haar is er alles gedaan om zaken buiten haar om te doen. “Het is ze ook gelukt, want Bouterse laat zich nu leiden door een groep boeven”, zegt Blokland. Zij kan zich niet voorstellen dat Bouterse Etienne Boerenveen, Ramon Abrahams en Jules Wijdenbosch, toezicht laat houden op de Raad van Ministers. “Na pus pusi ye put fu luku merki”, aldus Blokland. Zij benadrukt dat kinderen en kleinkinderen concessies op hun naam hebben staan. Zo zijn er ook villa’s gekocht in Brazilië en in de Verenigde Staten om Dino Bouterse te kunnen bezoeken.

Blokland stelt dat First Lady Ingrid Waldring-Bouterse het tot haar persoonlijke doel heeft gemaakt om zoveel als mogelijk haar familie te accommoderen. Zo heeft de pleegzoon van Waldring-Bouterse, Miquel Mangal (zoon van de zus van Ingrid), skalians in zijn bezit die allemaal lopen naar Bouterse. Ook zou Errol Alibux grote lappen grond aan de Anton Dragtenweg bezitten. Blokland zegt verder dat Gillmore Hoefdraad op commissiebasis werkt om leningen af te sluiten, omdat Bouterse zelf niet naar het buitenland kan reizen. Blokland daagt een ieder uit om het tegendeel te bewijzen. Zij benadrukt dat zij het veld weer op gaat om dit volk te redden. Dit zal zij samen met de VHP doen. Zij geeft aan dat er ook in de VHP corruptelingen zijn, maar VHP-voorzitter Chan San-tokhi, weet hoe hij die aan moet pakken. Indien de VHP de weg van de NDP zal opgaan, zal zij niet schromen om ook de VHP te verlaten.

door Johannes Damodar Patak

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /De West 27-04-2019

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics