Nickerie.Net, maandag 06 mei 2019

Santokhi: NDP is geen optie voor VHP; NDP kan niet regeren

 06 May 2019

Chan Santokhi, voorzitter van de VHP, heeft tijdens een partijvergadering in Para-oost zondagavond nog een keer benadrukt dat samenwerken met de NDP uitgesloten is. "De NDP is geen optie voor de VHP, omdat den man no man regeer," benadrukte Santokhi onder luid applaus van zijn aanhang. Deze regering heeft het land gebracht naar de afgrond. "En als deze regering dit beleid gecreŽerd heeft, dan is deze regering niet geschikt om na 2020 aan de macht te blijven. Wij gaan deze regering weghalen", betoogde de politicus.

fotoVHP-voorzitter Chan Santokhi op een partijvergadering in Para-Oost.

De voorzitter van de oranje partij zei dat gegaan wordt voor de 28 zetels. "En al halen wij 30, wij gaan samenwerken. Wij gaan samenwerken met partijen die het programma van de VHP wensen te ondersteunen." Het programma van de VHP is dat de corruptie zal worden aangepakt. "Wij gaan de gestolen gelden terughalen voor jou, opdat jouw district weer ontwikkeld kan worden. Die cassave-industrie gaat komen. Dat gaat komen, wij gaan de gestolen gelden halen," zei Santokhi.

De veiligheid moet terug in Suriname. De economie zal worden hersteld. "A koers wi o tyari ga gron baka". Santokhi zei dat de koopkracht zal worden versterkt, waardoor mensen weer genoeg kunnen kopen in de supermarkt. Mensen moeten voldoende geld overhouden om een huis te kunnen bouwen of een auto te kunnen kopen. De politicus beloofde dat ook goedkoop kapitaal binnengehaald zal worden, waardoor mensen tegen een lage rente kunnen lenen. Nu al is de VHP bezig met internationale instituten en personen. Alleen in Nederland is er 4 miljard euro waar men geen rente voor krijgt. Dat geld zal naar Suriname worden gehaald.

De VHP gaat zorg dragen dat tot en met de middelbare school niemand een cent hoeft te betalen. Na de middelbare school zullen mensen die het wel kunnen missen een bijdrage leveren. Dit is de agenda van de VHP. "En dan gaan wij kijken wie de agenda van de VHP kan ondersteunen. Zo simpel is het. En wij gaan die agenda bepalen. Daarom vragen wij 28 zetels. Wij willen snel en ongestoord regeren. Wij willen het land snel uit de crisis halen. Wij willen werkgelegenheid creŽren. Wij willen snel werken met het buitenland. Wij willen investeerders aantrekken. Daarom willen wij veel mandaat, volop mandaat van het volk van Suriname. Dat is wat wij vragen", zei Santokhi.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS 06-05-2019

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics