Nickerie.Net, woensdag 15 mei 2019

Structuren PL: Waidoe gezwicht voor kapitaal en persoonlijk gewin

 15 May 2019

William Waidoe heeft met zijn overstap naar de NDP aangetoond gezwicht te zijn voor kapitaal, persoonlijk gewin en materiële voordelen. Dit stellen de Nickeriaanse structuren van Pertjajah Luhur (PL) in een verklaring. De verklaring is dinsdag opgesteld en ondertekend door de structuren.

foto

Handtekeningen van structuren van Pertjajah Luhur in Nickerie onder een verklaring.

De mensen die in schrijnende armoede op hem hebben gestemd, heeft hij door zijn besluit de rug toegekeerd. De overstap van Waidoe is voor de Nickeriaanse kernen van de PL trouwens niet helemaal onverwachts. PL-voorzitter, Paul Somohardjo beaamt dat hij een goed gesprek heeft gehad met de structuren in Nickerie. Een groot deel is opgelucht dat de kogel door de kerk is.

De Nickeriaanse PL-structuren stellen dat Waidoe in zijn hebzucht is vergeten dat hij zij-aan-zij met hen in de wijken en straten van Nickerie heeft gestaan om de mensen ervan te overtuigen dat zij het goede moeten naleven en het kwade moeten verlaten. In zijn mededeling in De Nationale Assemblee heeft hij aangegeven dat hij “als gelovige mensen hun gebeden met zijn daden moet bewijzen”. Hiermee heeft Waidoe uitgerekend in de maand Ramadan de religie zelf erbij gehaald en daardoor onheil over zichzelf afgeroepen.

De PL-kernen van Nickerie stellen geen traan om hem te laten. Hij is als een dief in de nacht weggegaan met de collectieve arbeid van alle leden van de kernen in Nickerie, verricht om hem als DNA-lid gekozen te krijgen. Ze vragen Waidoe om het eigendom van het volk terug te geven en als DNA-lid te bedanken, zodat hun arbeid ten goede komt van de partij die hem heeft voorgedragen.

De kernen zeggen op de dag des oordeels niet te kunnen oordelen over Waidoe, zijn nageslacht en de Almachtige zullen hem daarop aanspreken.

--------------

WINIED: “VERLOEDERING EN DECADENTIE IN DE
IN DE SURINAAMSE POLITIEK " .

“…Toch een beetje laf van WILLIAM WAIDIOE om de fractie van zijn partij PL te verlaten om de NDP in deze regeerperiode met de PL – of V7 DNA zetel te ondersteunen (gekozen in Nickerie in 2015— in V7 combinatie verband VHP—NPS –PL—DA91). Een duidelijke vorm van VERRAAD .
Waidoe’s overstap hing al een tijdje in de lucht, maar toch bleef de man elke vraag daaromtrent hardnekkig ontkennen en zelfs om de hete brei heen draaien.

Het was Waidoe die ZWOER PL’er te zijn en te blijven ,terwijl zijn moeder kort daarna aangaf haar zoon liever bij de paarse partij te zien. Terecht zegt de PL-voorzitter Somohardjo dat het beter ware geweest als Waidoe had bedankt als assembleelid, want dan was hij groot en principieel geweest. Een DNA-zetel is in feite verworven door een partij of politieke combinatie namens wie iemand is gekandideerd.

Zwaaien met het aantal stemmen (3000 ) dat op jou zijn uitgebracht is PRONKEN MET ANDERMANS VEREN….

Saulus is nu Paulus geworden. De kogel is door de kerk en rest ons Waidoe—die overigens als een geslagen hond erbij zat---het beste toe te wensen in zijn resterende politieke carriere.

WAT ZICH MOMENTEEL IN POLITIEK SURINAME MANIFESTEERT IS RONDUIT SCHANDALIG. PRINCIPES, NORMEN en WAARDEN ZIJN TOTAAL ZOEK EN DE VRAAG IS HOE EN WANNER VERLOEDERING EN DECADENTIE IN DE POLITIEK TOTHET VERLEDEN ZAL BEHOREN…”

Aldus Winied in”de ware Tijd”, editie 14 mei 2019.

PAUL SOMOHARDJO:

..” met het verraad heeft Waidoe niet de PL maar de Javaanse gemeenschap verraden. Enkele leden van de PL appten hun voorzitter met de mededeling dat zij zich schamen om JAVAAN te zijn. Dat de Javaan het beeld zou zijn van OVERLOPEN EN VERRAAD..”; zegt Somohardjo in Dagblad Suriname, editie 14 mei 2019 , blz. 4.

RACHIED DOEKHIE ( NDP-DNA lid-Nickerie):

..” WAIDOE heeft geen toegevoegde waarde “.
“Doekhie voegt eraan toe dat hij nooit respect kan opbrengen voor iemand die nauwelijks tien jaar in de politiek zit en al vier (4) politieke partijen heeft doorlopen vanwege HEBZUCHT…:; aldus Doekhie in Starnieuws,editie 14 mei 2019.

LEENDERT DOERGA.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS 15-05-2019

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics