Nickerie.Net, donderdag 30 mei 2019

‘Volk heeft Bouterse nooit gekozen tot president’

May 29, 2019

 “Desi Bouterse heeft vanaf de jaren tachtig bewezen, dat hij niet in staat is een land te besturen. Bouterse heeft als militair nooit een functie gehad, waarbij hij leiding moest geven en daarom kan hij nu ook geen verantwoordelijkheid dragen voor alles wat er nu gebeurt’’, zei Arnold Kruisland, oud-topper van de Nationale Partij Suriname (NPS), in het programma To the Point maandagavond. ‘’Het is een schande voor dit land, dat we een president hebben die zich alleen kan bewegen binnen een bepaald gebied. Dit komt, omdat Bouterse staat op de Interpol-lijst, hij is veroordeeld in het buitenland en in eigen land zit hij te wachten op een uitspraak waarbij geëist is dat hij twinitg jaar krijgt voor zijn betrokkenheid bij de 8 decembermoorden.

Het volk heeft Bouterse nooit gekozen tot president. In 2010 is Bouterse president geworden, omdat er verraad gepleegd is. Hij is toen president geworden, omdat hij partners van het Nieuw Front, zes ministerposten had beloofd. Die ‘partners’ van het Nieuw Front hebben toen het volk belazerd. Hoofdbestuurslid van de NDP, Rashied Doekhie, maakte in 2017 nog de opmerking dat president Bouterse voor vijf jaar is gekozen door het Surinaamse volk. ‘’Indien het volk vindt dat de regering weg moet, moeten ze dan maar wachten tot 2020’’, zei Doekhie toen. Bouterse is nooit gekozen door het volk tot president, want hij heeft nooit het aantal zetels kunnen behalen. Toen hij in 2010 president werd, had de NDP nog geen 12 zetels, de overstap van Abop en PL uit het Nieuw Front hebben ervoor gezorgd dat hij president is geworden. De laatste verkiezing van 2015 heeft de NDP 26 zetels behaald en toen is er ook weer verraad gepleegd vanuit de V7. Dit kwam, omdat de oppositie in 2015 geen tegenkandidaat naar voren had geschoven”, aldus Kruisland. Volgens hem is Bouterse hierdoor weer president geworden, als er daadwerkelijk presidentsverkiezingen waren gehouden en het parlement de 34 stemmen niet had gehaald, dan zouden wij kunnen overgaan naar de VVV en daar zou Bouterse nooit tot president gekozen worden.

De regering Bouterse II heeft nu nog één jaar om te regeren. Inmiddels is de regering Bouterse al negen jaar aan de macht en heeft volgens een aantal economen op verschillende vlakken, grandioos gefaald, wat ook tot uitdrukking komt in het aantal keren dat ministers gereshuffled zijn. Xaviera Jessurun, leider van The Next Generation Movement (NGM) had gezegd dat de regering Bouterse ‘’gerecycled en niet gereshuffled is’’. “Onze beleidsmakers zijn ten einde raad”, gaf zij aan. Jessurun vroeg zich toen af waar de geloofwaardigheid van president Desiré Bouterse is met de belofte van de president toen hij vorig jaar in april beloofde geen ministers meer te ontslaan en benoemen, het ministersteam zou doelmatig het beleid van de regering gaan uitvoeren had hij toen gezegd. Zij benadrukt dat de regering alleen maar populistische maatregelen zal nemen om alsnog een indruk te maken op de burgerij naar de verkiezingen toe.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /De West 30-05-2019

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics